Redatelj Michael Bay je snimio film o terorističkom napadu na američku ambasadu u Libiji

Možemo očekivati puno eksplozija, usporenih snimki i pretjerane akcije

FOTO: Youtube

Libijski grad Bengazi je 2012. bio poprište terorističkog napada u kojem je skupina naoružanih pojedinaca upala u američku ambasadu i ubila četvero ljudi, uključujući i američkog veleposlanika J. Christophera Stevensa. Ta tragedija poslala je jasnu poruku američkim vlastima da moraju pojačati osiguranje u svojim veleposlanstvima, a Obamina administracija i tadašnja državna tajnica Hillary Clinton optuženi su za prikrivanje informacija o napadu.

Taj događaj je glavna tema novog filma Michaela Baya. Ovaj redatelj je u posljednjih 20-ak godina snimio neke od najpopularnijih američkih blockbustera, a ujedno je poznat i kao ljubitelj velikih eksplozija, usporenih snimki i scena pretjerane akcije koja se protivi svim zakonima fizike.

Film o terorističkom napadu u Libiji zvat će se “13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi”, a sad je izašao i prvi službeni foršpan. Radnja prati grupu marinaca koji upadaju u ambasadu s ciljem zaustavljanja ovog napada. Glavnu ulogu u filmu igra John Krasinski, a u kinima će se pojaviti početkom iduće godine.