Remake Kralja lavova dobiva nastavak

Detalji se još ne znaju, kao ni datum izlaska. Poznati su redatelj, scenarist i smjer kojim će ići

Za kraj, 19.7. u kina dolazi dugoočekivani Lion King, od tvoraca Knjige od džungli i trebao bi biti svojevrsno remekdjelo kinematografske tehnologije
FOTO: screenshot YouTube

Disney je najavio nastavak Kralja lavova, CGI remakea iz 2019. Nastavak je očekivan, a potaknut je i velikim uspjehom svog prethodnika. On je, unatoč mlakim kritikama, zaradio 1,6 milijardi dolara u kino dvoranama diljem svijeta.

Prema navodima, redatelj druge instalacije Kralja lavova bit će Oscarom nagrađeni Berry Jenkins. Jenkins, jedan od najcjenjenijih redatelja današnjice, poznat je po svojim filmovima Moonlight i If Beale street Could Talk. S obzirom na njegov prijašnji rad, odluka za suradnju s Disneyjem na ovom projektu je pomalo iznenađujuća, ali on poručuje da je ostvarenje sna. „Odrastao sam s ovim likovima čuvajući svoje nećake u 90-ima“, rekao je.

Gotova prva verzija scenarija

Jenkins u nastavku namjerava koristi istu CGI tehnologiju fotografskog realizma koju je režiser Jon Favreau koristio u prvom dijelu. Promjena redatelja nije bila potaknuta nezadovoljstvom studija, kako to inače biva, već njegovom radom na drugim Disneyevim projektima, poručuju iz kompanije.

Jeff Nathanson (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Catch Me If You Can,) koji je zaslužan za scenarij prvog filma radit će i na nastavku. Prva verzija scenarija navodno je gotova. Iako su detalji još uvijek nepoznati, navodi se kako će radnja dublje ulaziti u mitologiju i karakterizaciju likova. Mufasina priča o nastanku bit će bitan aspekt radnje i očekuje se izvedba u stilu filma Kum II.

Okvirni datum izlaska kao ni mogući postav još uvijek nije poznat, ali očekujemo povratak velikih imena iz prvog dijela. Ovo je drugi Disneyjev igrani remake koji će dobiti nastavak. Nastavak igranog filma Aladdin iz 2019 je također u razvoju.