Roger Waters priprema live album i kazališnu predstavu posvećene albumu 'The Wall' Pink Floyda

Na albumu će se naći snimke s velike svjetske turneje koja je trajala 3 godine

NEWPORT, RI - JULY 24: Roger Waters of Pink Floyd performs with surprise backing bands My Morning Jacket and Lucius during the 2015 Newport Folk Festival at Fort Adams State Park on July 24, 2015 in Newport, Rhode Island.   Taylor Hill/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Roger Waters priprema live album na kojem će se naći snimke nastale tijekom velike turneje tijekom koje je izvodio pjesme s albuma Pink Floyda “The Wall”. Ovaj glazbenik je u periodu od 2010. do 2013. godine proputovao čitav svijet održavajući koncerte na kojima je izvodio repertoar svoje matične grupe.

O toj rasprodanoj turneji snimljen je i dokumentarni film koji je izašao prošlog mjeseca. Na više od 200 koncerata diljem svijeta vidjelo ga je 4,5 milijuna ljudi čime je ta turneja postala najuspješnijom turnejom jednog solo izvođača u povijesti. Na live album, koji je osmišljen kao svojevrsni soundtrack filma, uvrstiti će se veliki broj pjesama i zbog toga će izaći kao dvostruko CD/LP izdanje, a producirat će ga Nigel Godrich iz Radioheada.

Waters je prošle godine otkrio da s nekoliko kazališta pregovara o mogućnosti pretvaranja albuma “The Wall” u predstavu. U međuvremenu je krenuo s realizacijom tog projektu na kojem radi s Leejem Hallom, jednim od scenarista filma “Billy Elliot”.

Premijera u Londonu i New Yorku

“Odradili smo već nekoliko proba, i vjerujem da bi ta predstava uskoro mogla početi igrati. Lee i ja smo okupili tim scenarista i producenata, i ako sve bude išlo po planu, predstava će se premijerno odigrati u Londonu i New Yorku. Nakon toga, ovisno o reakcijama javnosti, postoji mogućnosti da s njom krenemo na svjetsku turneju”, rekao je Waters.

No prije te predstave u prodaju će krenuti dvostruki live album, i to već 20. studenog kad će ga se moći naći u svim online shopovima. Popis pjesama pročitajte u nastavku.

CD 1

‘In The Flesh?’
‘The Thin Ice’
‘Another Brick In The Wall, Pt. 1’
‘The Happiest Days Of Our Lives’
‘Another Brick In The Wall, Pt. 2’
‘The Ballad Of Jean Charles De Menezes’
‘Mother’
‘Goodbye Blue Sky’
‘Empty Spaces’
‘What Shall We Do Now?’
‘Young Lust’
‘One Of My Turns’
‘Don’t Leave Me Now’
‘Another Brick In The Wall, Pt. 3’
‘Last Few Bricks’
‘Goodbye Cruel World’

CD 2

‘Hey You’
‘Is There Anybody Out There?’
‘Nobody Home’
‘Vera’
‘Bring The Boys Back Home’
‘Comfortably Numb’
‘The Show Must Go On’
‘In The Flesh’
‘Run Like Hell’
‘Waiting For The Worms’
‘Stop’
‘The Trial’
‘Outside The Wall’