'Sherlock' se vraća na TV kao 90-minutni specijal, a nova epizoda je bitno drukčija od svih dosadašnjih

Radnja će biti smještena u viktorijansko doba 19. stoljeća

FOTO: Screenshot

Nakon vrlo uspješne tri sezone, popularna britanska serija “Sherlock” uzela je dvogodišnju pauzu koja će biti prekinuta prvog dana 2016. godine. Tad će, naime, BBC emitirati novu specijalnu epizodu u trajanju od 90 minuta. No za razliku od prve tri sezone koje su priče o poznatom detektivu autora Arthura Conana Doylea smještale u moderno okruženje, radnja ovog specijala nazvanog “The Abominable Bride” događat će se u viktorijansko doba 19. stoljeća.

Sad je objavljen i službeni trailer za novu epizodu, koja će se prvi put paralelno emitirati u Velikoj Britaniji i SAD-u kako bi se umanjile posljedice piratizacije. U 90-minutnom specijalu Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) i dr. John Watson (Martin Freeman) riješavaju ubojstvo u Londonu, a čini se kako su scenaristi serije unijeli dosta izmjena u odnosu na originalna Doyleova djela.

Glavni glumci vjerni seriji

Uz ovaj specijal, tvorac serije “Sherlock”, Steven Moffat, otkrio je da produkcija četvrtke sezone kreće na proljeće iduće godine. Iako je popularnost glavnih glumaca od 2010. kad je serija krenula s emitiranjem do danas značajno porasla, obojica su se obvezala na snimanje novih sezona. Podsjećamo, Freeman je dobio jednu od glavnih uloga u seriji “Fargo”, trilogiji “Hobit”, a glumiti će i u idućem nastavku filma “Captain America: Civil War”. Cumberbatch je za svoju ulogu Alana Turinga u filmu “The Imitation Game” nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glumca, a uskoro će glumiti i u Marvelovom filmu “Doctor Strange”.