Snima se film po poznatoj igri Metal Gear Solid; scenarij piše scenarist Jurassic Worlda

Točan datum izlaska filma još nije poznat

FOTO: screenshot / Konami

Sony Pictures studio snima filmsku obradu jedne od najpopularnijih kompjuterskih igara Metal Gear Solid. Scenarij piše Derek Connolly, koji se dosad istaknuo kao scenarist vrlo uspješnog Jurassic Worlda iz 2015., koji je rasturio kino blagajne sa zaradom od 1.6 milijarde dolara.

Film će režirati Jordan Vogt-Roberts, poznat kao redatelj ovogodišnjeg Kong: Skull Island te vrlo zabavne dječje avanture The Kings of Summer iz 2013.

Film se snima po jednoj od najdugovječnijih igara

Metal Gear Solid je igra koju je stvorio japanski dizajner video igara Hideo Kojima, a prva verzija je izašla na Playstationu 1998. U tom prvom izdanju igrači su pratili vojnika nazvanog Snake u njegovoj misiji da se neopaženo ubaci u nuklearno postrojenje koje služi kao baza terorističkoj organizaciji Foxhound. Snake je ubrzo postao jedno od poznatijih imena u gejmerskom svijetu.

Ideja zapravo nije bila Kojimina, prije njegovog Metal Gear Solid su izašle igre Metal Gear, Snake’s Revenge te Metal Gear 2: Solid Snake. No Kojimin Metal Gear Solid je označio pravi preokret u franšizi nakon čega je izdano čak 19 nastavaka, a najnoviji dodatak Metal Gear Survive najavljen je za sljedeću godinu.