Snima se nastavak 'Top Guna' u kojem će se Tom Cruise boriti protiv dronova

Ovim filmom će se simbolički zatvoriti i jedno važno poglavlje američke vojske

FOTO: Screenshot YouTube

Dugoočekivani nastavak jednog od najvećih blockbustera 80-ih, filma “Top Gun”, konačno se počinje snimati. Tu informaciju potvrdio je David Ellison koji će biti jedan od producenata, a otkrio je i kako će se film baviti sudarom dvaju različitih svijetova; pretjerano hrabrih vojnih pilota sklonih akrobacijama i i novih bespilotnih letjelica, poznatijih kao dronovi.

Ellison je također potvrdio kako će se u nastavku pojaviti Tom Cruise u ulozi Mavericka koji će, čini se, karakterno ostat jednak kao i prije 30 godina. “Justin Marks upravo piše scenarij i mislim da je radnja genijalna. Govori o tome koliko se promijenio život pilota u mornarici. Naravno, nemoguće je snimiti ‘Top Gun’ bez Mavericka, a siguran sam da će Cruise željeti bez kaskadera ponovno odraditi većinu scena. Mislim da ljudi nisu svjesni kakav film se sprema i stvarno se nadam da ćemo uskoro početi snimati”, rekao je producent.

Posljednja generacija vojnih pilota

Svijet dronova je bio daleka i nezamisliva budućnost u vrijeme kad je izašao prvi “Top Gun”, i on je još uvijek poprilično neistražen, barem što se tiče filmova. To ne može još dugo tako ostati, a posebno kad je riječ o njihovoj vezi s vojnim pilotima. Naime, vjeruje da je trenutna generacija ovih majstora avijacije u američkoj vojsci ujedno i posljednja, jer će ih naslijediti isključivo robotske letjelice.

O nastavku “Top Guna” se prvi put počelo pričati još prije 5 godina kad je redatelj prvog dijela, Tony Scott, rekao da ga je insprirao jedan mladi pilot koji radi s dronovima. Scott je u međuvremenu nažalost preminuo, a zasad je nepoznato tko će preuzeti njegovu ulogu.