Sony je povukao svog kandidata za AFI festival i Oscara zbog toga što glavnu ulogu glumi Kevin Spacey

All The Money In The World neće se natjecati ni za AFI ni za Oscara

NEW YORK - APRIL 19:  Actor Kevin Spacey attends a benefit evening for London's famed Old Vic Theatre at Planet Hollywood on April 19, 2007 in New York City.  (Photo by Peter Kramer/Getty Images) *** Local Caption *** Kevin Spacey
FOTO: Getty Images/AFP

Sony Pictures je povukao svoj film All The Money In The World s AFI Festa, godišnjeg eventa American Film Institutea u Hollywoodu gdje prikazuju najbolja filmska djela ne samo američke, nego svjetske kinematografije, a sve projekcije su otvorene javnosti.

Sonyjeva odluka je prilično kontroverzna obzirom da su AFI nagrade vrlo cijenjene u holivudskim krugovima. All The Money In The World je bio jedan od kandidata za glavnu nagradu, a u slučaju da ju je i osvojio, našao bi se u elitnom društvu svjetskih hitova poput Arrival, La La Land, Manchester By The Sea, Hacksaw Ridge, Moonlight i mnogih drugih cijenjenih filmova koji su osvojili hrpu Oscara.

Sony je odluku donio nakon Spaceyevih optužbi za seksualno zlostavljanje

U Sonyju su se na taj drastični korak odlučili nakon aktualnog skandala s Kevinom Spaceyem i sve više navoda da je tijekom svoje karijere seksualno zlostavljao mlade glumce.

“All The Money In The World je odličan film i u svakom pogledu vrijedan da bude prikazan na AFI Festu. No obzirom na aktualne osude jednog od glavnih glumaca vezane uz seksualne skandale, i u znak podrške onima koji su povrijeđeni u tim događajima, smatramo da bi bilo neprilično da slavimo na gala eventu s filmom koji promovira navedenog glumca”, rekao je glasnogovornik Sonyja, suzdržavši se od imenovanja konkretnih aktera.

Film prikazuje istinitu pričo o otmici unuka naftnog tajkuna

https://www.youtube.com/watch?v=6x62O8A8qHw

Redatelj filma je proslavljeni Ridley Scott, a u sporednim ulogama valja istaknuti Marka Wahlberga i Michelle Williams. Glavna uloga pripala je Kevinu Spaceyu koji glumi naftnog tajkuna J. Paula Gettyja u istinitoj priči o tome kako je poznati bogataš odbio platiti otkupninu nakon što su mu nepoznati otmičari oteli unuka. Film je ponuđen i kao kandidat za Oscara sljedeće godine, no Sony se povukao i iz te utrke.