Stiže novi film Yorgosa Lanthimosa, Emma Stone opet u glavnoj ulozi

Radnja filma za sada je tajna, no zna se da će se u njemu pojaviti i ostale zvijezde iz 'Ubogih stvorenja'

FOTO: AFP

Novi film Yorgosa Lanthimosa “Kinds of Kindness” i zvijezde filma “Uboga stvorenja” Emme Stone – dobitnice Oscara za najbolju glumicupremijerno će se prikazati u kinima ovog ljeta, piše Variety.

Searchlight, nezavisni filmski studio koji distribuira film, izašao je i s datumom početka distribucije. Film će se u američkim kinima pojaviti 21. lipnja.

Radnja filma za sada je tajna, no zna se da će se u njemu Emmi Stone ponovno pridružiti zvijezde iz “Ubogih stvorenja”, Willem Dafoe i Margaret Qualley, kao i glumac iz Lanthimosove “Miljenice” Joe Alwyn. Jesse Plemons, Hong Chau, Hunter Schafer i Mamoudou Athie upotpunit će glumačku postavu.

Peti film Lanthimosa i Stone

Lanthimos je napisao scenarij s Efthimisom Filippouom, s kojim je pisao i svoje filmove “Jastog” i “Ubijanje svetog jelena”. Njegov novi film, izvorno nazvan “And”, snimljen je u New Orleansu krajem 2022. godine.

“Kinds of Kindness” peti je film na kojemu surađuju Stone i Lanthimos. Njihov posljednji zajednički film, “Uboga stvorenja”, također distribuiran od strane Searchlighta, ukupno je osvojio četiri Oscara. Film je zaradio preko 100 milijuna dolara diljem svijeta.

Stone i Lanthimos također su surađivali na filmu “Miljenica” iz 2018., kao i na kratkom filmu “Bleat”. Već su u pregovorima i oko njihovog šestog filma, remakea južnokorejske fantastične komedije “Save the Green Planet.”