Svi pričaju o napetom i dramatičnom traileru za novi film Idrisa Elbe

Režiju potpisuje Cary Fukunaga koji je radio i na prvoj sezoni serije 'True Detective'

Internet streaming platforma Netflix se nakon niza vrlo uspješnih serija počela baviti i snimanjem i produkcijom filmova. Prvi film kojeg će gledatelji moći pogledati je “Beasts Of No Nation”, a on će biti dostupan za streaming već idućeg mjeseca. Riječ je o najnovijem uratku Caryja Fukunage, koji je zaslužan i za prvu sezonu vrlo uspješne serije “True Detective”. Posebno je zanimljiva činjenica da je Fukunaga sam napisao scenarij, snimio i režirao ovaj film.

U “Beasts Of No Nation” glavnu ulogu igra Idris Elba, koji je utjelovio lik Komandanta, predvodnika militantnih postrojba čiji borci su uglavnom djeca i tinejdžeri. Radnja filma prati dječaka Agua (kojeg glumi debitant Abraham Attah) iz neimenovane afričke zemlje koji je doživio stravičnu traumu kad su neki vojnici tijekom građanskog rata pred njegovim očima ubili njegovu cijelu obitelj. Agu postaje dio Komandantovih postrojbi i s vremenom ulazi u svijet brutalnog nasilja. Film je adaptacija istoimene knjige iz 2005., i vjerno prati njenu radnju.

Kompleksi glavni lik

Trailer za “Beasts Of No Nation” izgleda stvarno impresivno. Fukunaga, poznat po odličnim snimateljskim sposobnostima je odradio odličan posao, a mladi Attah djeluje kao netko sa puno više glumačkog iskustva. No najzanimljivije od svega izgleda lik Idrisa Elbe. Očito je riječ o dosta kompleksnom čovjeku, koji je fokusiran na brigu o svojim (pre)mladim vojnicima i trudi se osigurati im elementarne potrepštine i osjećaj obiteljske pripadnosti. No s druge strane im istovremeno uništava djetinjstvo i pretvara ih u hladnokrvne ubojice. Teško je oteti se dojmu kako je Komandant inspiriran Josephom Konyjem, vođom gerilske vojske iz Ugande koji je bio poznat po regrutiranju dječaka.