Tarantino snima svoj posljednji film. Priča prati ciničnog filmskog kritičara, glumit će i Brad Pitt

Šuška se kako je redatelj bio inspiriran životom Pauline Kael, filmske kritičarke poznate po svojim 'duhovitim, oštrim i samouvjerenim' kritikama

Brad Pitt and Quentin Tarantino (r) attend the German premiere of 'Once Upon A Time in ... Hollywood' at Sony Center in Berlin, Germany, on 01 August 2019. | usage worldwide (Photo by HUBERT BOESL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: dpa Picture-Alliance via AFP

Brad Pitt bi navodno trebao glumiti u posljednjem filmu Quentina Tarantina “The Movie Critic”, prenosi Guardian.

Podsjetimo, Pitt je već surađivao s Tarantinom, na filmu “Bilo jednom u Hollywoodu” iz 2019., a ta mu je uloga donijela prvog Oscara za najboljeg sporednog glumca. Pitt je također glumio i u Tarantinovom filmu “Nemilosrdni gadovi” iz 2009., kao i u filmu “Prava romansa” iz 1993., koji je napisao Tarantino ali ga nikada nije dobio priliku režirati. Tog se posla prihvatio Tony Scott.

Radnja novog Tarantinovog filma odvija se u Los Angelesu, a to će mu navodno biti posljednji uradak. Smještena je u 1977. godinu, a priča prati kritičara koji radi za izmišljenu publikaciju naziva “The Popstar Pages”. Tarantino je o filmu rekao da se “temelji na tipu koji je stvarno živio, ali nikad nije bio stvarno slavan te je pisao filmske recenzije za porno časopise”.

‘Vraški grub, ali smiješan’

Dodao je i kako je njegov protagonist u stvarnom životu bio “vrlo grub”. “Psovao je. Koristio se rasnim uvredama. Ali bio je i stvarno smiješan. Vraški grub, ali smiješan,” rekao je slavni redatelj.

I dalje se ne zna koju će ulogu u filmu igrati Pitt, za kojega je Tarantino ranije rekao kako je “jedna od posljednjih preostalih filmskih zvijezda velikog platna”.

“Pisao je o mainstream filmovima”, rekao je Tarantino za Deadline na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu o svom novom protagonistu.

“Mislim da je bio jako dobar kritičar. Bio je vraški ciničan. Njegove recenzije bile su križanac između ranog Howarda Sterna i onoga što bi Travis Bickle mogao biti da je bio napisan kao filmski kritičar.”

Filmski kuloari

Variety, međutim, piše kako se po filmskim kuloarima šuška kako je nova Tarantinova priča inspirirana životom jedne žene; i to pokojne Pauline Kael, filmske kritičarke koja je u svoje vrijeme bila jedna od najutjecajnijih. Kael je pisala za The New Yorker od 1968. do 1991., a bila je poznata po svojim “duhovitim, oštrim, samouvjerenim i fokusiranim” kritikama, koje su često bile suprotne mišljenju njezinih suvremenika.

Poznato je da je Tarantino već nekoliko puta jasno komunicirao kako će se povući iz industrije nakon svog desetog filma. Svoj dugometražni debi doživio je nezavisnom kriminalističkom dramom “Reservoir Dogs” 1992., a zatim je uslijedio Zlatnom palmom nagrađeni “Pulp Fiction” iz 1994. godine.

Redatelj je – uz već spomenute “Nemilosrdne gadove” i “Bilo jednom u Hollywoodu” – također režirao i filmove “Jackie Brown”, “Kill Bill: Volume 1” i “Volume 2”, “Death Proof”, “Django Unchained” i “The Hateful Eight”.