Telegram ponosno predstavlja: izdajemo prvu knjigu Sanje Modrić, možete je kupiti ovdje

Knjiga 'Igla, pila, ravnalo' izlazi u Telegramovoj nakladi, s posebnom cijenom za pretplatnike

Ponosno predstavljamo novi naslov iz naklade Telegrama: ‘Igla, pila ravnalo’, prva knjiga Telegramove kolumnistice Sanje Modrić, jedne od najboljih i najpoznatijih hrvatskih novinarki, dobitnici nagrada Hrvatskog novinarskog društva za Novinarku godine i za životno djelo.

U velikom izdanju od 318 stranica, knjiga ‘Igla, pila, ravnalo’ špajza je novinskih priča o tome gdje smo i kamo idemo. U knjižarama će se naći početkom svibnja, a moguće ju je odmah naručiti u prednarudžbi na ovoj stranici, s posebnom cijenom za naše pretplatnike.

“Sanja Modrić mnogo je puta napisala tekst koji sam sâm želio napisati. Ona to radi lucidno, izrav­no, precizno, bez izmotavanja i prenemaganja, uspijevajući i najsloženije državne i javne poslo­ve rastumačiti svakodnevnim jezikom”, u svom je pogovoru napisao novinar, scenarist i književnik Ante Tomić.

Posebna cijena za pretplatnike

“Vjerujte, samo zbog takvih mi nismo propali, potonuli u divljaštvo. Novinari poput moje stare drugarice Sanje Modrić istinski su čuvari naše normalnosti, žarki žišci svjetla u mraku prostaštva, sebičnosti i pohlepe”, piše Tomić.

Knjigu ‘Igla, pila, ravnalo’, s najboljim tekstovima Telegramove Sanje Modrić, možete odmah naručiti preko Telegrama za 19,99 eura, a svim našim pretplatnicima omogućili smo posebnu cijenu od 13,99 eura.

Ako još niste Telegramov pretplatnik, a želite knjigu ‘Igla, pila, ravnalo’ po posebnoj cijeni u ekskluzivnoj prednarudžbi, ovdje možete pogledati sve naše pakete pretplate. Iako godinama djeluje po vodećim hrvatskim medijima kao novinarka, urednica i kolumnistica, Sanja Modrić svoje radove nikad dosad nije objavljivala u formi knjige, pa ‘Igla, pila, ravnalo’ predstavlja jedinstveno izdanju i malu književnu senzaciju.

Na strani ljudskosti i poštenja

“Važno je ljudima reći da je ono što misle ispravno i da se ne boje naglas izgovoriti svoje misli. I da, treba biti pristran i pokazati stav jer je naše da budemo na strani ljudskosti, poštenja, vrijednog rada i zakona, a ne da se ‘objektivno’ ograđujemo”, napisala je Modrić u svom predgovoru.

“Bojim se da se takvo novinarstvo ne povuče u zadnje klupe pred onim koje reklamira lijekove, kockarnice i štetne politike, koje mlati praznu slamu ili vodi vesele emisije pozivajući slušatelje da podijele svoje britke misli o jedenju slatkiša ili da u eter oponašaju glasanje goluba. Da se to ne dogodi bore se i ovi tekstovi”.

“Jer će u protivnom biti sve više nevoljnih ljudi koji šute i gledaju svoja posla dok stvari odlaze dođavola, budući da se, navodno, ne može ništa i jer ništa ne vrijedi pokušati”, piše Sanja Modrić.

Hit knjige iz Telegramove bibiloteke

Naslovnicu knjige napravio je akademski slikar Igor Modrić, inače autoričin brat, dok je lekturu i korekturu radila spisateljica i urednica Marina Vujčić.

U nakladi Telegrama dosad su objavljene hit knjige kao što su Bili libar Borisa Dežulovića, Neispričane priče Rajka Grlića i O Zagrebu Zrinke Paladino.

Sve Telegramove knjige dostupne su u vodećim hrvatskim knjižarama, a pretplatnici ih mogu kupiti preko Telegrama, uz poseban popust.

Prva knjiga Sanje Modrić bit će predstavljena u zagebačkoj Laubi, 2. svibnja, s početkom u 19 sati.