The Smile se vraća u Hrvatsku, najavljen nastup u pulskoj Areni

Pretprodaja ulaznica putem njihove službene web stranice kreće sutra u 10 sati

FOTO: Frank LeBon/PROMO

The Smile – bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada, jednog od najutjecajnijih bendova današnjice te Tom Skinner iz Sons of Kemet vraća se u Hrvatsku.

Ovaj britanski rock bend na pozornicu pulske Arene stati će 15. lipnja, a taj je koncert dio europske turneje na kojoj će The Smile od ožujka do kolovoza posjetiti više od petnaest zemalja, a na svim koncertima kao gost će nastupiti i britanski glazbenik James Holden.

Podsjetnika radi, The Smile su prije dvije godine odabrali upravo Zagreb kao polazišnu točku svoje debitantske turneje koja je pratila izdanje albuma prvijenca “A Light For Attracting Attention”, jednog od najiščekivanijih izdanja 2022.

Album i nastupi uživo dočekani su s oduševljenjem i publike i kritike koja je bend nazvala “Radiohead u power trio formatu”, što ne iznenađuje s obzirom na to kako kreativna osovina Radioheada, Yorke i Greenwood čini većinski dio The Smilea.

Novi studijski album

Bend je, u međuvremenu, objavio i dva live albuma, a nedavno je najavljen i novi studijski album “Wall of Eyes” koji će 26. siječnja donijeti osam novih pjesama.

Uz nevjerojatnog virtuoza na bubnjevima, Toma Skinnera, The Smile su uspjeli stvoriti sasvim novi i svojstveni glazbeni izričaj, privući novu publiku i otključati potencijal još jednog velikog benda.

Pretprodaja ulaznica za fanove The Smilea putem njihove službene web stranice kreće sutra, 10. siječnja u 10 sati, a generalna prodaja u petak 12. siječnja u 10 sati putem Eventima.