Tom Hanks i Steven Spielberg imaju novi film i to bi moglo biti jedno od najboljih izdanja ove godine

'Bridge of Spies' prati odnose SAD-a i Sovjetskog Saveza za vrijeme hladnog rata

Tom Hanks i Steven Spielberg provjerena su kombinacija. Ovaj dvojac je u posljednjih 15-ak godina surađivao na nekoliko megauspješnih projekata kao što su “Spašavanje vojnika Ryana”, “Ulovi me ako možeš” i “Terminal”. Na serijama “Združena braća” i “Pacifik” radili su kao producent i redatelj, a sad se vraćaju s novim filmom koji bi vrlo lako mogao biti jedan od najbitnijih naslova ove godine.

“Bridge of Spies” snimljen je prema istinitoj priči, a radnja je smještena u 60-e godine prošlog stoljeća, za vrijeme vrhunca hladnoratovske krize. Hanks tumači glavnog lika, odvjetnika Jamesa B. Donovana, koji je svoju uspješnu karijeru gradio uglavnom na slučajevima vezanim uz osiguranja. Njegov se život mijenja kad ga angažiraju kao branitelja sovjetskog špijuna Rudolfa Abela.

Scenarij iz pera braće Coen

Dok privode Abela, američka vojska nalazi se u ozbiljnom problemu jer je njihov pilot Francis Powers oboren iznad sovjetskog zračnog prostora nakon čega su ga Rusi zatočili. Donovan je dobio zadatak da ispregovara razmjenu Powersa i Abela zbog čega mora otputovati u istočni Berlin i ondje se suočiti sa snažnim pritiskom sovjetskih vlasti.

Scenarij za “Bridge of Spies” napisali su braća Coen. Skladatelj John Williams, koji je producirao glazbu za 26 od ukupno 27 Spielbergovih filmova, nije sudjelovao na ovom projektu zbog navodnih “zdravstvenih poteškoća”. Jako nas veseli još jedna činjenica – u traileru se pojavljuje i legendarni Alan Alda. Iako se još ne zna koliko je bitna njegova uloga, jako nam je drago vidjeti da se uvijek odlični Alda još nije umirovio.