Tvorci 'Dana obuke' odlučili su pretvoriti ovaj film u seriju s malo drukčijim likovima

Na seriji radi i jedan od najpoznatijih TV producenata Jerry Bruckheimer

Trend pretvaranja filmskih hitova u televizijske serije je posljednjih godina u navali oživljavanja starih serija i filmova pao u drugi plan, no nije u potpunosti izumro. Prema najnovijim vijestima, redatelj Antoine Fuqua i jedan od najpoznatijih filmskih i TV producenata Jerry Bruckheimer trenutno razvijaju seriju prema filmu “Dan obuke” iz 2001.

Deadline otkriva da će se ovaj projekt uskoro predstaviti vodećim televizijskim kućama. Scenarij piše Will Beal, dok će ulogu izvršnog producenta preuzeti Fuqua koji je pokrenuo cijeli projekt. On je i režirao film, a vjerojatno će režirati i pilot epizodu. “Dan obuke” danas ima već gotovo kultni status i u njemu je Denzel Washington ostvario jednu od svojih najboljih uloga glumeći korumiranog detektiva iz Los Angelesa, Alonzoa Harrisa. Za tu ulogu dobio je Oscara u kategoriji najboljeg glumca. Njegova partnera, poštenog policajca Jakea Hoyta, glumio je Ethan Hawke.

Iako bi radnja serije trebala biti vrlo slična, prikazujući njihov odnos u 2015., ona bi mogla biti donekle drukčije jer će ovoga puta korumpirani detektivi biti bijelac, a pošteni policajac će biti Afroamerikanac.