Snima se biografski film o Michaelu Jacksonu: 'kralja popa' igrat će njegov nećak, odabrani i ostali glumci

Poznata su imena osam glumaca koji će igrati Jermainea, Marlona, Tita i Jackieja Jacksona u različitim godinama njihovog života

FOTO: dpa Picture-Alliance via AFP

Kao što je poznato i od ranije, snima se biografski film o Michaelu Jacksonu “Michael”, redatelja Antoinea Fuquae i producenta Grahama Kinga.

Nakon velike potrage koja je dovela filmaše do konačnog odabira Jacksonovog nećaka, Jaafara Jacksona, za ulogu Michaela Jacksona (devetogodišnji glumac Juliano Krue Valdim igrat će mladog “kralja popa”), obožavatelji su s nestrpljenjem očekivali tko će biti odabrani glumci koji će zaokružiti ostatak Jacksonove obitelji, piše Variety.

Film, koji je u kinima najavljen za 18. travnja 2025., trenutno je i dalje u produkciji. Neke uloge poznate su i od ranije: Colman Domingo dobio je ulogu oca Joea Jacksona, dok će Nia Long glumiti majku Katherine Jackson. Miles Teller glumit će, pak, Johna Brancu, dugogodišnjeg odvjetnika Michaela Jacksona.

Otkriveno osam glumaca

Sada je otkriveno i osam glumaca koji će utjeloviti Jacksonova četiri brata, koji se udružuju kako bi formirali izuzetno popularnu pjevačku grupu Jackson 5: Jamal R. Henderson glumi Jermainea Jacksona u kasnijim godinama, dok će Jayden Harville igrati njegovu mlađu verziju. Tre Horton i Jaylen Lyndon Hunter dijelit će ulogu Marlona Jacksona. Rhyan Hill i Judah Edwards preuzimaju ulogu Tita, dok će Joseph David-Jones i Nathaniel Logan McIntyre igrati stariju i mlađu verziju Jackiea Jacksona.

“Građenje ovog filma zahtijevalo je ukupno deset glumaca s talentom za portretiranje članova benda Jackson 5 kroz godine”, izjavio je King prilikom objave glumačke postave. “Izuzetno sam uzbuđen što ću ovu izvanrednu grupu glumaca i izvođača predstaviti svjetskoj publici u ovom filmu,” dodao je producent.

Film “Michael” producira King, uz Johna Branca i Johna McClaina. Fuqua režira prema scenariju Johna Logana. Lionsgate će distribuirati film u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će Universal Pictures International upravljati distribucijom na svim teritorijima osim Japana, gdje će film distribuirati Lionsgate.