U 47. godini preminuo glumac Jasmin Telalović

ZKM-ov glumac zapamćen je i po ulogama u filmovima i TV serijama

23.06.2016., Sibenik - Ivan Decak nastupio je na 56. medjunarodnom festivalu u Sibeniku kratko kao gost u predstavi Priroda i drustvo. Predstava Priroda i drustvo u reziji Nore Krstulovic i izvedbi ZeKaeMa-a, projekt je koji je HDS ZAMP inicirao prosle godine, a s ciljem da mladima ukaze na vaznost postivanja autorskog rada i umjetnosti, kulture i kreativnosti. Autorski ju, uz Kolektiv SKROZ (Nora Krstulovic, Maja Sviben i Vedran Peternel), potpisuje i izvrsna glumacka ekipa: Edvin Liveric, Jasmin Telalovic, Dora Polic Vitez, Zoran cubrilo, Mia Biondic i Andjela Ramljak."nPhoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dugogodišnji član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, filmski i televizijski glumac Jasmin Telalović, preminuo je u 47. godini. Tužnu vijest je objavom na Facebooku potvrdila njegova kolegica, glumica Nina Violić.

Kakvo tužno jutro Jasmin🖤

Posted by Nina Violic on Friday, February 10, 2023

Od 2003. godine Telalović je u angažmanu ZKM-a, a glumio je i u predstavama zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta kao i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Glumio je u nizu popularnih televizijskih serija

Rođen 1977. godine u Zvorniku, a Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1997. godine. Glumio je i u filmovima i pritom je u “Tu” Zrinka Ogreste i “Ne pitaj kako” Lukasa Nole, imao glavne uloge.

Zapamćen je i po rolama u popularnim televizijskim serijama poput “Odmori se zaslužio si”, “Bitange i princeze”, “Zimmer frei” i “Naša mala klinika”.

Kako se ističe na internetskim stranicama ZKM-a, tijekom karijere surađivao je s redateljima Reneom Medvešekom, Brankom Brezovcem, Ivicom Boban, Edvinom Liverićem, Lenkom Udovički i drugima.

U matičnom kazalištu glumio je u predstavama “#radninaslovantigona”, “Emil i detektivi”, “Kristofor Kolumbo”, “Hamlet”, “Alan Ford”, “Žena bez tijela”, “Idiot”, “Polet”, “Gulliverova putovanja”, “Glasi iz Planina”, “Koko u Parizu”, “Galeb”, “Vrata do”, “Ana Karenjina”, “Draga Elena Sergejevna”, “Hinkeman”, “Priroda i društvo”, “KAMOV, smrtopis”, “Neprijatelj naroda”, a među njegovim zapaženijim ulogama su one u predstavi “Braća Karamazovi” u režiji Olivera Frljića te u predstavi “Črna mati zemla” u režiji Dore Ruždjak Podolski.