U 56. godini preminula je glazbenica Sinead O'Connor

Svjetski poznata pjevačica postala je slavna obradom pjesme 'Nothing Compares 2 U'

Sinead O'Connor
Sinead O'Connor in concert at Tvornica Kulture, Zagreb, Croatia - 15 Jan 2020,Image: 493149162, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
FOTO: Profimedia

Irska pjevačica Sinead O’Connor, svjetski poznata pjevačica koja je postala slavna obradom pjesme “Nothing Compares 2 U”, preminula je u dobi od 56 godina, javlja Irish Times.

Prije dvije godine otkazala je sve koncerte do 2022. godine kako bi prošla kroz klinički tretman za traumu i ovisnost, izjavivši da je bila ovisna o marihuani već 34 godine i da je eksperimentirala s težim drogama zbog situacije s koronavirusom i smrti njezinog 17-godišnjeg sina Shanea.

Imala je teško djetinjstvo

O’Connor je rođen u problematičnoj obitelji u Dublinu 8. prosinca 1966. godine. Jedno je od petero djece Jacka i Marie O’Connor. Jack i Marie su se razišli kada je O’Connor imala osam godina.

Troje starije djece otišlo je živjeti s majkom, gdje su, kako O’Connor tvrdi, bili fizički zlostavljani. Kasnije je glazbenica tvrdila da je počela imati problema s mentalnim zdravljem jer ju je majka osim fizički i seksualno zlostavljala dok je bila dijete.

Prešla je na islam

Glazbenica, koja je promijenila ime u Shuhada’ Sadaqat 2018. kada je prešla na islam, rekla je tada da je islam “svjetlo njezina života”.

“Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada”, napisala je pjevačica.

Irkinja je 1992. javno istupala protiv Vatikana kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.