U Kumrovcu će se uskoro održati neobični međunarodni kongres slobodne improvizacijske glazbe

Cilj ImproCona je umrežavanje glazbenika slobodne improvizacijske glazbe

FOTO: Facebook

50-ak umjetnika iz cijele Europe će od 13. do 16. kolovoza glazbom i umjetnošću oživjeti Spomen-dom u Kumrovcu zahvaljujući 2. međunarodnom kongresu slobodne improvizacijske glazbe, umjetnosti i misli, skraćenog naziva ImproCon.

CIlj ImproCona je okupljanje, suradnja, zajedničko djelovanje, umrežavanje i povezivanje glazbenika slobodne improvizacijske glazbe, te ostalih umjetnika i kreativaca poput producenata, vizualnih umjetnika, teoretičara, pjesnika, filozofa, scenskih umjetnika, glazbenih i umjetničkih promotora iz Europe, kao i ostatka svijeta, piše Kulturpunkt.

Program će se odvijati unutar velikog kompleksa Spomen-doma u Kumrovcu, u prostorima poput amfiteatra, atrija, kino dvorane, bazena, recepcije i biblioteke. Tu će se naći i impro selo koje će obilovat različitim aktivnostima koje će trajati od jutra do kasno u noć. Oni uključuju glazbene sessione, predavanja, prezentacije, izložbe, filmskih projekcije i čitanje poezije.

Koncerti multiinstrumentalista i izložbe

ImproCon započinje s otvorenjem izložbe “Dreaming is free…” beogradske autorice Sanje Jovović, a okupljanje završava u Bistrici ob Sotli u crkvi Sv. Petra uz koncert kompozitora, multiinstrumentalista i filozofa Jean-Luca Gionneta koji će održati solo recital na crkvenim orguljama.

Jedna od atrakcija ImproCona svakako je i Mobile Art Dome. Ova pokretna umjetnička kupola s vlastitim izvorom energije u Kumrovec dolazi kao baza za višekanalnu zvučnu skulpturu. Više informacija o kupoli i o samom radu 16 kanalne instalacije predstavit će Kruno Jošt i Tin Dožić.