U neobičnom demantiju, S.P. Novak tvrdi da nije debakalno poražen na izboru za šefa PEN-a: nije se ni kandidirao, slučajno su mu stavili ime na listić

Hina je maloprije, nakon njegovog upozorenja, objavila ispravak današnje vijesti

FOTO: PIXSELL

Hina je maloprije objavila ispravak svog današnjeg teksta. Pišu, citiramo, kako “član Hrvatskoga P.E.N. Centra Slobodan Prosperov Novak nije bio protukandidat Tomici Bajsiću za predsjednika hrvatskoga PEN-a na izbornoj skupštini održanoj u subotu u Zagrebu na kojoj je Bajsić izabran za novoga predsjednika toga centra”.

Na izbornoj skupštini bilo je 25 članova Hrvatskoga PEN-a, a nakon glasovanja izborno povjerenstvo objavilo je da je Bajsić dobio 24 od 25 glasova, dok je Slobodan Prosperov Novak dobio jedan glas.

Gospodin Prosperov Novak ukazao na pogrešku

Zbog pogreške novinara u vijesti koju je objavila Hina navedeno je da “od 25 nazočnih članova, Bajsić dobio 24 glasa, a njegov protukandidat Slobodan Prosperov Novak jedan glas”. Slobodan Prosperov Novak ukazao je na tu pogrešku i za Hinu izjavio da”nije bio Bajsićev protukandidat već je netko od članova napisao njegovo ime na glasački listić”.

Podsjetio je da se ove godine obilježava i 90 godina od osnutka Hrvatskoga P.E.N. Centra, koji je osnovan 1927. kao jedna od najstarijih članica udruge P.E.N. International- svjetske udruge pjesnika, romanopisaca, esejista, dramskih pisaca, scenarista, povjesničara, kritičara, prevoditelja, izdavača i žurnalista okupljenih u obranu slobode izričaja, zainteresiranih za sudbinu književnosti i opstanak jezika “male protočnosti”.