U novom dokumentarnom filmu o povijesti bluesa pojavljuju se Bob Dylan, Jack White i B.B. King

Odabrana publika koja je pogledala dokumentarac kaže da je izvrstan

(FILES): This July 25, 2001 file photo shows US blues artist  B.B. King performing during the 8th edition of the Nice Jazz Festival in Nice, southeastern France.   According to May 15, 2015 US media reports B.B. King has died at the age of 89 in Las Vegas, Nevada.   AFP PHOTO /FILES / PASCAL GUYOT
FOTO: AFP/AFP

Dokumentarac “Born In Chicago” bavi se nevjerojatnom transformacijom i evolucijom blues glazbe koja se dogodila u ovom američkog gradu tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. U filmu se, između ostalih, pojavljuju Bob Dylan, Jack White i pokojni B.B. King.

Redatelj John Anderson sad je pokrenuo kampanju na stranici Pledgemusic kako bi prikupio novac potreban za plaćanje svih autorskih prava za glazbu i arhivske snimke korištene u dokumentarcu. “Born In Chicago” je već u potpunosti završen, a odabrana publika ga je imala prilike pogledati na festivalima SXSW u Teksasu i Chicago Blues, i njihove kritike su bile vrlo pozitivne.

Kampanja za prikupljanje sredstava traje sve do 16. rujna. U zamjenu za financijski doprinos, tvorci filma nude svima koji pomognu u kampanji razne promotivne artikle, od DVD-a i majica do box set paketa u kojima će biti dvostruki vinil na kojem se nalazi audio zapis povijesti bluesa u Chicagu i glazba koju je ovaj žanr inspirirao.

https://www.youtube.com/watch?v=OKG100xkeQ0

“Born In Chicago” uključuje i live izvedbe i intervjue s blues velikanima kao što su Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Buddy Guy, Steve Miller, Eric Burdon, Charlie Musselwhite, Sam Lay i Hubert Sumlin. Posebna pažnja je posvećena rock pionirima poput Goldberga, Harveya Mandela, Corkya Siegela i Nicka Gravenitesa koji su u svojim tinejdžerskim danima otputovali u Chicago kako bi naučili svirati blues od tamošnjih velemajstora.