Ukida se serija Dobra žena, a ovo je 5 zanimljivih stvari koje morate znati o njezinim posljednjim nastavcima

Autori serije održali su jučer presicu i otkrili pritom neke detalje

FOTO: screenshot

Ove nedjelje nakon nekoliko mjeseci špekulacija potvrđeno je da se ukida serija Dobra žena. Priče o tome da će se serija ukinuti pokrenuo je odlazak njezinih tvoraca, Roberta i Michelle King. Televizijska kuća CBS planirala je, doduše, neko vrijeme vrijeme da će nastaviti bez Kingovih, no tad su na sreću autora Dobre žene odlučili da je ipak došlo vrijeme da se ova omiljena serija nakon sedam sezona emitiranja ugasi.

“Stvarno je lijepo što je CBS dopustio da se serija ugasi”, rekao je Robert King na jučer održanoj presici. “Znali smo da možemo kontrolirati vlastitu sudbinu, ali isto tako nam je bilo jasno da je kontrola nad serijom izvan naših ruku”, dodala je Michelle. “Tu odluku trebao je donijeti studio. Zbog toga se osjećamo počašćeno što nam je dopušteno da sa svojim timom pisaca i producenata seriju završimo onako kako smo to od početka planirali”, rekla je.

Finalna epizoda prikazat će se u Americi 8. svibnja, što znači da je fanovima preostalo još samo devet epizoda s Alicijom Florrick. Kingovi su pak naglasili da su presretni jer će seriju završiti upravo onako kako su planirali: referencama na serije Dva metra pod zemljom i Na putu prema dolje. No, u nastavku vam donosimo još pet stvari koje morate znati o posljednjih devet epizoda Dobre žene.

1. “Da je Dobra žena predstava, posljednje epizode bile bi njezin treći čin.”

Barem je to tako sročio Robert King, vjerojatno aludirajući na rasplet sljedećih tema: finalizaciju razvoda braka naslovne junakinje, njezinu tugu i usamljenost nakon što Grace ode na fakultet i njezin povratak u odvjetnički ured Lockhardt/Agos/Lee. Vremenskih skokova navodno neće biti.

2. Zanimljiv obrazac biranja naslova epizoda

Možda ste primijetili da su autori Dobre žene vrlo zanimljivo titulirali epizode. Tako su naslovi epizoda prve sezone imali samo jednu riječ, naslovi druge imali su dvije i tako sve do četvrte sezone kad se broj riječi opet počeo reducirati da bi ove sezone naslovi opet brojili tek jednu riječ.

Kingovi su takvim odabirom naslova željeli ostaviti svoj trag u seriji jer se otpočetka znalo da će oni raditi samo sedam sezona Dobre žene, bez obzira na odluku studija o njezinom mogućem nastavku bez Kingovih.

3. Julianna Margulies premišljala se do samog kraja hoće li ostati nakon odlaska Kingovih

“Mislim da je bila rastrgana na dvije strane”, otkrio je Robert King. No nije se trebala dugo premišljati jer su u konačnici “svi došli do zaključka da je najbolje da se cijela stvar ugasi”, tvrdi Michelle King.

4. Neki likovi vratit će se u posljednih par epizoda

Dobru ženu hvalili su godinama jer su epizodne uloge igrali glumci s A liste, a Kingovi se nadaju da će neke od njih moći zainteresirati da se vrate u veliko finale. No, tužna vijest je ta da se niti Archie Panjabi niti Josh Charles ne planiraju vratiti, makar su igrali ključne likove u seriji.

5. Kingovi su spremni raditi spinoof Dobre žene

Ovaj spisateljski dvojac prilično je zaposlen na razvijanju svoje nove dramske serije BrainDead, ali nisu isključili mogućnost da usput rade i na nekom spinoff Dobre žene. “U ovom trenutku ne isključujemo ništa”, rekla je zagonetno Michelle King.

Robert King dodao je da mu je ideja da neki od manje poznatih likova iz Dobre žene dobije svoju vlastitu seriju itekako zanimljiva, što je naravno dobra vijest za sve nas koji smo tužni jer se Dobra žena ukida.