Ulysses na Malom Brijunu prvi put organizira ljetnu školu, posvetit će je improvizacijskom kazalištu

'Improvizacijsko kazalište popularno je diljem svijeta, a kazalište se njime najviše približava sportu jer publika aktivno sudjeluje u kreiranju događaja na sceni'

Kazalište Ulysses ove godine organizira i ljetnu školu čiji će polaznici imati priliku upoznati se s različitim tehnikama i alatima u svijetu popularnog improvizacijskog kazališta. Škola će se održavati od 6. do 14. kolovoza na Malom Brijunu, a vodit će je francuski improvizacijski redatelji, glumci i pedagozi Pauline Calmé i Guillaume Boit te hrvatski glazbenik Damir Urban.

“Improvizacijsko kazalište popularno je diljem svijeta, a kazalište se u ovoj formi najviše približava sportu jer publika aktivno sudjeluje u kreiranju događaja na sceni, podržava protagoniste i gleda predstavu koja nastaje u realnom vremenu, drugačija svake večeri”, pojašnjavaju iz Ulyssesa.

Prvi stanovnici Malog Brijuna

Mentori će, dodaju, polaznicima Škole ponuditi različite tehnike i alate improvizacijskog kazališta, stvarajući time okruženje za spontanu igru i oslobađanje kreativnosti. Urban će pak voditi radionicu glazbenog istraživanja. Uz njegovo mentorstvo polaznici će kreirati instrumente od prirodnih elemenata, snimati i komponirati zvukove iz prirode koji će potom poslužiti kao glazbena kulisa za kazališne improvizacije i završni performans.

Polaznici Škole, koja će se odvijati na engleskom jeziku, bit će smješteni na Malom Brijunua. Iz kazališta poručuju da prijave za Ulyssesovu ljetnu školu primaju do 30. lipnja te da se mogu poslati na e-mail adresu summerschool@ulysses.hr.

Mali Brijun