Umrla je Melissa Mathison, scenaristica kultnog filma E.T.

U svojoj je tridesetogodišnjoj karijeri napravila mnoge sjajne filmove

FOTO: YouTube

Veteranka pisanja scenarija najpoznatija po kultnom filmu E.T., Melissa Mathison, umrla je danas u 65. godini u svom domu od posljedica raka. U svojoj je tridesetogodišnjoj karijeri napisala scenarije za mnoge filmove, a posljednji projekt na kojem je radila ponovo ju je spojio s redateljem Stevenom Spielbergom.

Ona je za razliku od mnogih svojih kolega običavala provoditi mnogo vremena na filmskim setovima. Često se pričalo o tome kako je razvila bliske odnose s tada još dječjim zvijezdama jednog od najomiljenijih filmova svih vremena. “1982. još nisam bila majka, ali sam bila pomajka, dadilja i starija sestra”, rekla je u jednom intervjuu 2012. godine. “Djecu iz E.T.-ja se može direktno povezati s nekom djecom koju sam tada poznavala. Čak sam i neke od najupečatljivijih rečenica iz filma pokrala od te djece. Koja bi se odrasla žena mogla sjetiti takvih izraza”, zapitala se tad.

Mathison je inače svoju holivudsku karijeru započela zahvaljujući vezi s Francisom Fordom Coppolom. Upoznali su se, naime, kad je ona čuvala njegovu djecu. Poznati ju je redatelj godinama kasnije zaposlio kao svoju asistenticu na filmovima Kum II i Apokalipsa sada. Upravo je na setu Apokalipse upoznala i svog budućeg muža, Harrisona Forda. Par je bio u braku od 1983. do 2004. godine, a imali su i dvoje djece.