Umro je legendarni splitski zabavljač Damir Mihanović Ćubi

Nedavno mu je dijagnosticirana zloćudna bolest

20.12.2014., Sibenik - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzan je koncert koji je organiziran u sklopu manifestacije Bozicne carolije, a organizatori su Leon trade i Hrvatska glazbena unija. Damir Mihanovic Cubi. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Splitska legenda, glumac, glazbenik i komičar Damir Mihanović Ćubi preminuo je danas od kratke i teške bolesti, javlja Slobodna Dalmacija.

Da je poznati zabavljač bolestan u javnosti je otkriveno tek prije nekoliko tjedana, a za dijagnozu o zloćudnoj bolesti doznao je nakon što mu je pozlilo na snimanju emisije u Zagrebu.

Kolege pokrenule akciju

Liječio se u KB Sestara Milosrdnica u Zagrebu, a tada je o svom stanju progovorio i na Facebooku gdje se, između ostalog, zahvalio doktoru. “Hvala Vam na svakom ovom mojem novom udisaju. Ni malo mi ne fale ove gotovo tri litre tekućine koje smo ispumpali iz srca”, napisao je prije par tjedana. Iako su se svi nadali da će se izvuči, a njegovi brojni kolege pokrenuli su i akciju skupljanja novca kako bi mu olakšali, Mihanović na kraju ipak nije izdržao.

Mihanović je godinama bio bubnjar zadarske grupe Forum, no ljudi ga najviše pamte kao Nevena, kojeg je glumio u ‘Jel’ me netko tražio’, ‘Nad lipom 35’ te u monodrami ‘Tko radi, štrajka od gladi’, koju je sam napisao i s kojom je prošao Hrvatsku.