Uspješni dokumentarac o životu pjevačice Amy Winehouse uskoro će dobiti i svoj soundtrack

Prema svemu sudeći ovo će biti posljednje glazbeno izdanje pokojne pjevačice

FOTO: Youtube

Diskografska kuća Island Records najavila je skorašnji izlazak soundtracka “Amy”, albuma na kojem će se naći glazba korištena u istoimenom dokumentarnom filmu o pokojnoj soul pjevačici Amy Winehouse, kojeg je režirao nagrađivani redatelj Asif Kapadia.

Ovaj album, koji izlazi 30. listopada, uključivati će live verzije njezinih pjesama snimljenih u London’s Union Chapelu, na North Sea Jazz Festivalu, dodjeli nagrada Mercury i na talk-showu Later… with Jools Holland. Uz to, na soundtracku će se naći i duet s Tonyjem Benettom, demo verzije i glazba koju je Antonio Pinto skladao za potrebe filma.

Veći dio demo snimki je uništen

Ovo je drugi posthumni album Amy Winehouse, nakon “Lioness: Hidden Treasures” iz 2011. Početkom ove godine vodile su se javne rasprave o tome hoće li ovaj soundtrack biti ujedno i posljednje izdanje pokojne pjevačice. Direktor Universal Musica David Joseph tad je izjavio da je uništio najveći dio preostalih demo snimaka kako bi osigurao da se one nikad ne pretvore u materijal kojeg je moguće izdati. “To je bio najmoralniji mogući potez. Uzimanje nečijeg nedovršenog rada i pretvaranje u novu pjesmu pod direkcijom drugih ljudi je nešto čemu se strogo protivim”, rekao je Joseph.

Film “Amy” nedavno je i službeno postao drugi najuspješniji dokumentarac u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva, nakon što je na kino blagajnama zaradio otprilike 3 i pol milijuna funti. Time je prestigao nagrađivani film “Senna” (3.17 milijuna funti), dok “Fahrenheit 9/11” Michaela Moorea i dalje zauzima uvjerljivo prvo mjesto sa zarađenih 6.5 milijuna funti.