Velika vijest. Dva Telegramova naslova među najprodavanijima Sajma knjige u Istri

"Depra" Aleksandra Stankovića i "Bili libar 2" Borisa Dežulovića na drugom i petom mjestu "veličanstvenih sedam"

Knjige “Depra” Aleksandra Stankovića i “Bili libar 2” Borisa Dežulovića, objavljene u nakladi Telegrama, našle su se među sedam najprodavanijih naslova ovogodišnjeg 29. Sa(n)jma knjige u Istri, što se održao u Puli od 24. studenoga do 3. prosinca.

Otkad je izašla u rujnu 2023., Stankovićeva “Depra” jedan je od najvećih književnih hitova godine. Osim što je prodana u nekoliko tisuća primjeraka, knjiga u kojoj poznati voditelj i novinar otvoreno opisuje svoju borbu s depresijom koja traje već 14 godina, također je otvorila društveni dijalog o mentalnom zdravlju u Hrvatskoj, koje je još uvijek veliki društveni tabu.

Dežulovićev “Bili Libar 2”, nastavak njegove prošlogodišnje istoimene hit knjige, također objavljene u izdanju Telegrama, donosi dvanaest novih priča o Hajduku u kojima je, riječima Telesportova Aleksandra Holige, “prizvao Miljenka Smoju iz zagrobnog života kako bi mu napisao predgovor; prokopao arhive da bi došao do zaključka kako ni Diega Maradone ne bi bilo bez Hajdukove južnoameričke turneje; otputovao u Beograd da bi se našao lice u lice sa samim Đavlom.”

‘Depra’ na 2., ‘Bili libar 2’ na 5. mjestu

Knjiga je objavljena netom pred sam 29. Sa(n)jam te premijerno predstavljena upravo u Domu hrvatskih branitelja u Puli, gdje se Dežulovićevo gostovanje, svega nekoliko sati nakon Hajdukove pobjede na tek kilometar udaljenom pulskom Stadionu Alda Drosine, pretvorilo u pravi spektakl.

Sa(n)jam je nakon punih deset godina ugostio i Stankovića, na promociji i potpisivanju uz vrlo zanimljiv razgovor o “Depri”, depresiji i životu s njom.

Na popisu ‘veličanstvenih sedam’ naslova po izboru sajamskih kupaca, Stankovićeva se “Depra” našla na visokom drugom mjestu, odmah iza novog romana Kristiana Novaka “Slučaj vlastite pogibelji”, dok “Bili libar 2” Borisa Dežulovića, zauzima peto mjesto na ljestvici. Važnost “popisa najboljih” po izboru sajamskih kupaca još je veća istaknemo li da se na 29. Sajmu u pulskom Domu hrvatskih branitelja ove godine predstavilo 300-tinjak izdavača, s 25 tisuća naslova iz Hrvatske i regije.