Vjerojatno ste čuli za crtić Dora The Explorer; e pa Paramount je najavio da ga pretvaraju u film

Film će se baviti tinejdžerkom Dorom, najavljen je za početak kolovoza

FOTO: Screenshot

Većina klinaca i roditelja zna za Doru istraživačicu, odnosno Doru The Explorer, popularni edukativni crtić u kojem djevojčica Dora putuje svijetom i uči djecu pred TV-om svim zanimljivostima o zemljama koje posjećuje. Paramount je odlučio otkupiti prava na lik Dore, pa sada snimaju igrani film.

Dora The Explorer je, dakle, crtić o američkoj sedmogodišnjakinji meksičkog porijekla kojoj je najveća ljubav istraživanje, pa se u svakoj epizodi upušta u novu avanturu u kojoj otkriva činjenice o svijetu u kojem živimo. No, igrani film bi ipak trebao biti malo odraslije tematike; gledat ćemo Doru u njezinim tinejdžerskim godinama, kada se mlada Dora, nekoliko godina nakon animirane serije, odlučuje preseliti u veliki grad kod svog rođaka Diega (koji također ima svoju animiranu seriju Go, Diego Go!).

Film stiže početkom kolovoza

Originalnu animiranu seriju osmislili su Chris Gifford, Valerie Walsh Valdes i Eric Weiner, a prikazuje se na popularnom dječjem kanalu Nickelodeon. Scenarist filma o istraživačici Dori je Nick Stoller, koji je prethodno radio na filmovima Yes Man s Jimom Carreyem i Captain Underpants: The First Epic Movie. Film je najavljen za 2. kolovoza.

To će, inače, biti četvrti Paramountov film koji će imati premijeru ovog ljeta. Već su najavili sedmi nastavak Transformersa za 28. lipnja, a ubrzo nakon toga i dugo očekivani nastavak Top Guna, najavljen za 12. srpnja. Nakon toga slijedi šesti nastavak Terminatora; 28. srpnja.