Weinstein više nije član Američkog udruženja redatelja, a optužbe za seksualne napade se i dalje gomilaju

Sada ga je mlada glumica optužila za kršenje zakona o trgovini seksom

FOTO: AFP

Harvey Weinstein više nije član Američkog udruženja redatelja (Directors Guild of America). Dao je ostavku u ponedjeljak nakon što se skandali oko njegovih seksualnih prijestupa i dalje gomilaju.

Njegova ostavka dolazi nakon što je udruženje u listopadu protiv Harveya Weinsteina pokrenuo disciplinarni postupak u listopadu. Predstavnik Directors Guild of America kratko je izjavio da je Weinstein sam dao ostavku u DGA, te nije imao daljnjih komentara u vezi ovog slučaja. No stav Directors Guilda je jasan.

“DGA osuđuje seksualno uznemiravanje. Ne smije postojati ni malo tolerancije za takvo iskorištavanje moći. Moramo prepoznati da je seksualno zlostavljanje učestalo u našem društu, i na žalost, u zabavnoj industriji. Vjerujemo da svaka osoba ima pravo na sigurnu radnu sredinu. No žalosna istina je da postoje ljudi koji zloupotrebljavaju moć koju imaju”, stoji u službenom priopćenju Directors Guilda.

Sada ga jeglumica Kadian Noble optužila za seksualni napad

U nastavku priopćenja stoji: “Već predugo vremena nitko nije progovorio o ovom problemu, uključujući redatelje, agente, producente, scenariste i glumce. Takvo suučesništvo u sramotnim djelima se mora prekinuti. Odlučni smo u tome da istrijebimo pošast seksualnog zlostavljanja u našoj branši”.

Istovremeno, manekenka i glumica u usponu, Kadian Noble, podnijela je tužbu protiv Harveya Weinsteina optužujući ga da je prekršio američki zakon o trgovini seksom.

U tužbu su uključeni i Weinsteinov brat te njihova kompanija

Tužba se temelji na optužbi da ju je 2014. u Cannesu Weinstein namamio u hotel pod lažnom izlikom kako joj namjerava pomoći u karijeri. Umjesto poslovnog razgovora koji je Noble očekivala, zaključao ju je u kupaonicu i prisilo na seksualni čin, kako prenosi Variety.

Noble istovremeno tuži i Boba Weinsteina, Harveyevog brata, te njihovu tvrtku Weinstein Company za koje smatra da su također odgovorni. Optužbe protiv Harveya Weinsteina za seksualno napastovanje ne prestaju se gomilati od članka New York Timesa objavljenog 5. listopada, koji je razotkrio povijest perverznih ispada donedavnog filmskog mogula.