Woody Allen završava novi film, ali zapravo se ne zna puno o njemu; osim da mu kritičari predviđaju Oscara

Wonder Wheels bit će 48. film četverostrukog oskarovca

Legendary US movie star and director Woody Allen playing the clarinet during Woddy Allen and his New Orleans Jazz Band`s New Year concert at Lutfi Kirdar Congress and Exhibition Palace Anatolian Hall in Istanbul, 29 December 2005.  AFP PHOTO/MUSTAFA OZER
FOTO: AFP

Novi film Woodyja Allena zvat će se Wonder Wheels. O samoj radnji ne zna se zapravo ništa osim da će biti smještena u New York 50-ih godina prošlog stoljeća te da će sadržavati “likove veće od života, ljubavnike, preljubnike i gangstere”, kako stoji u kratkoj najavi. U filmu ćemo gledati Kate Winslet, Justina Timberlakea, Juno Temple i Jima Belushija, a premijera je najavljena za 1. prosinca ove godine.

Budući će film izaći prije kraja godine, Wonder Wheels vjerojatno će ući u konkurenciju na sljedećim Oscarima, a kritičari već unaprijed očekuju da će biti pretendent za najbolji film godine. To će četverostrukom oskarovcu Woodyju Allenu biti 48. film i čini se kako mu stvarno ne manjka inspiracije, budući i dalje ne posustaje u svojoj namjeri da svake godine snimi barem jedan film.

No, iako mu nisu svi filmovi podjednako dobro prihvaćeni, zasad su očekivanja za Wonder Wheels prilično visoka, a u slučaju da zaista osvoji Oscara, možemo računati na to da će netko drugi u njegovo ime primiti zlatni kipić obzirom da dosad nijednog Oscara nije osobno preuzeo.

Treća suradnja Allena i Amazon studija

Wonder Wheels će distribuirati Amazon Studios, a Allenu će to biti treća suradnja s njima, nakon prošlogodišnjeg Café Society te šestodijelne serije Chrisis in Six Scenes. Amazon je počeo s filmskom produkcijom prije samo dvije godine, no već su se u tome pokazali uspješnima. Njihov Manchester by the Sea osigurao je Oscare Caseyju Afflecku i scenaristu Kennethu Lonerganu, a Amazonov The Salesman nagrađen je Oscarom za najbolji strani film.

Wonder Wheels dolazi u kina 1. prosinca, i mogla bi ga dočekati ozbiljna konkurencija. U isto vrijeme izlazi novi Disneyev crtić Coco te dugo očekivani The Shape of Water Guillerma del Tora. A sredinom prosinca u kina stiže i Star Wars: The Last Jedi.