Živko Anočić novi je član Drame HNK-a u Zagrebu

Premijerni nastup glumac će imati već u veljači nadolazeće godine, u predstavi 'Fafarikul' redatelja Ivana Planinića

Hrvatski glumac Živko Anočić od siječnja 2024. godine postaje član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dolaskom na mjesto prvaka Drame najvećega nacionalnog kazališta, Živko Anočić svojim iznimnim glumačkim talentom zacijelo će osnažiti ansambl i doprinijeti još većoj umjetničkoj kvaliteti predstava, ponosno javljaju iz kazališta.

“Iskrene čestitke Živku Anočiću na pridruživanju našem ansamblu Drame. Ujedno mi je i veliko zadovoljstvo što imam priliku naglasiti kako smo protekle i ove sezone obogatili sva tri naša ansambla novim talentima, jer to je veoma važno za umjetničku kvalitetu našega kazališta”, izjavila je intendantica HNK-a u Zagrebu Iva Hraste Sočo.

Premijera već u veljači 2024.

Ravnateljica Drame Nenni Delmestre izrazila je zadovoljstvo što glumac poput Anočića nastavlja razvijati svoj sjajan glumački potencijal upravo na pozornici zagrebačkoga HNK-a.

“Smatram kako će njegov dolazak bitno doprinijeti uspješnosti naših predstava, a raduje me što mogu najaviti da ćemo Živka moći vidjeti već u veljači na premijeri predstave ‘Fafarikul’ u režiji Ivana Planinića, te početkom travnja u ‘Nebeskom svodu’ u režiji Marine Pejnović.”

Živko Anočić od 2006. stalni je član ansambla zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnje, a od 2011. bio je angažiran u ansamblu GDK Gavelle, te je ostvario niz zapaženih televizijskih i filmskih uloga.