Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Omogućava Almagea

Sunce nije jedini neprijatelj kože. Onečišćeni zrak potiče suhoću, nastanak bora i sitnih mrlja na licu

FOTO: Shutterstock

Starenje kože multifaktorska je pojava. Uzrokovano je unutarnjim, ali vanjskim čimbenicima od kojih su najznačajniji UV zračenje, nepravilna prehrana, pušenje, a sve više i zagađen okoliš. Tako na primjer, izloženost dušikovom oksidu koji je glavna komponenta zagađenja atmosfere, može utjecati na povećano stvaranje hiperpigmentacija na obrazima. Također, zagađenje okoliša može povećati i rizik od pojave dermatitisa, ekcema i drugih iritacija kože.

Onečišćivači koji se smatraju najvećim rizikom za izgled kože su smog, sitne čestice, ispušni plinovi iz automobila te cigaretni dim. Neke od ovih sastavnica, u zraku su prisutne kao mikročestice ili nanočestice te zbog toga vrlo lako ulaze u pore gdje postepeno uzrokuju oštećenja stanica kože. Njihov negativan utjecaj na epidermu može dovesti i do neujednačenog tena kože, tamnih mrlja, suhe iritirane kože te povećanog nastanka bora.

Oksidacijski stres nepovoljno djeluje na organizam

Svi navedeni čimbenici uzroci su nastanka slobodnih radikala, odnosno reaktivnih kisikovih spojeva koji su izuzetno nestabilne molekule zbog čega mogu uzrokovati lančane reakcije u organizmu. Kako bi se lančane reakcije prekinule, naš organizam koristi antioksidanse za neutralizaciju potencijalno štetnih reaktivnih kisikovih spojeva. Kada postoji neravnoteža između brzine stvaranja slobodnih radikala i sposobnosti tijela da ih neutralizira, slobodni radikali počinju oštećivati stanične strukture, proteine i DNK.

Takvo oštećenje naziva se oksidacijski stres, koji nepovoljno djeluje na naš cijeli organizam pa tako i na kožu. Pojava bora, gubitak elastičnosti i volumena kože sastavni su dio procesa starenja kože, ali ga oksidacijski stres značajno ubrzava. Kako godine prolaze, sposobnost stanica naše kože i organizma da deaktiviraju slobodne radikale se smanjuju, što dovodi do akceleracije
cijelog procesa starenja.

Kako bi se neutralizirao učinak djelovanja slobodnih radikala i time zaštitila koža od preuranjenog starenja, svakodnevno je potrebno unositi adekvatnu količinu antioksidansa. Nadoknada ključnih nutrijenata za zdravlje kože važan je kotačić koji čini razliku u njezi kože iznutra.

Pojava bora, gubitak elastičnosti i volumena sastavni su dio procesa starenja kože Shutterstock

Koncentrat dinje usporava starenje kože

Nadaleko poznate blagodati francuske prirode znanstvenici su uspjeli pretočiti u jedinstvenu anti-age formulu nove generacije – SkinAx² ™, a predstavlja mješavinu ekstrakta sjemenki vinove loze, koncentrata dinje, cinka i vitamina C.

Tajna uspješnog djelovanja ove veganske formulacije je upravo u sadržaju prirodnih primarnih i sekundarnih antioksidansa (monomeri flavanola iz grožđa, bioaktivna superoksid dismutaza, vitamin C i cink) koji sinergijski djeluju za blistavu i zdravu kožu te sintezu i stabilnost kolagena. Grožđe koje se koristi u proizvodnji ekstrakta sjemenki raste isključivo u regiji Champagne, a može se pohvaliti bogatim sadržajem prirodnih antioksidansa: monomera flavanola. S druge strane, koncentrat francuske dinje obiluje drugim prirodnim antioksidansom: superoksid dismutazom koja u tijelu predstavlja jedan od glavnih tjelesnih antioksidansa koji reduciraju nastajanje slobodnih radikala odgovornih za ubrzavanje starenja kože.

SkinAx² ™ je jedina formula koja, kombinirajući primarne i sekundarne antioksidanse, djeluje protiv različitih mehanizama uključenih u procese starenja. Dok primarni antioksidans (superoksid dismutaza: skraćeno „SOD“) čini prvu liniju obrane protiv reaktivnih kisikovih spojeva, sekundarni antioksidansi (vitamin C, monomeri flavanola i cink) djeluju na samom kraju lanca oksidacijskih reakcija i na taj se način bore protiv slobodnih radikala.

Zbogom nepravilnostima

Rezultati istraživanja objavljeni 2016. godine u znanstvenom časopisu Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, pokazali su da SkinAx² ™ koži vraća sjaj iznutra i to nakon samo osam tjedana suplementacije. U ovom istraživanju sudjelovalo je 35 žena u dobi od 40 do 70 godina koje su imale vidljive znakove starenja te problema sa sjajem, zdravljem i ljepotom kože. Parametri stanja kože koje su znanstvenici ispitivali uključivali su boju, blistavost, sjaj i prozirnost kože.

Studija je pokazala da se kod ispitanica crvenilo kože smanjilo za 19 posto, isto kao i pojava tamnih podočnjaka, dok se njihova izražajnost smanjila za 12 posto. Također su zamijetile i smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja i pjega, čija se pojavnost smanjila za 21 posto. Većina ispitanica potvrdila je zadovoljstvo korištenjem SkinAx² ™, 67 posto njih primijetilo je poboljšanje teksture kože, kao i to da im je koža postala glatkija.

Autori studije su stoga zaključili kako uzimanje SkinAx² ™ formulacije, bogate antioksidansima, poboljšava zdravlje i ljepotu kože na način da povećava njezin sjaj i blistavost, smanjuje nepravilnosti i hiperpigmentaciju te poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.

Shine On+ se uklapa u anti-age rutinu svih dobnih skupina PROMO

Dodatak prehrani pogodan za vegane

Žene mlađe dobi najčešće uočavaju prve znakove starenja u kasnim 20-im i ranim 30- im godinama, što se često poklapa s vremenskim razdobljem kada postaju majke. Poznati problemi u ranom postpartumu su opadanje kose, loša kvaliteta noktiju, a nedostatak sna samo je jedan od razloga zbog kojih koža gubi zdravi sjaj. Neovisno o majčinstvu, stručnjaci naglašavaju kako su upravo dvadesete pravo vrijeme kada trebamo početi s adekvatnom brigom o koži.

Četrdesete i rane pedesete obilježava pojava vidljivijih znakova starenja, kada dolazi do pojave izraženijih bora. Posebno u tom periodu, temelj njege kože iznutra su pravilne životne navike, koje uključuju dovoljnu količinu sna, adekvatnu hidrataciju i izbor kvalitetnih namirnica, ali i dodatke prehrani koji pozitivno mogu utjecati na čitav organizam.

Shine On+ dodatak je prehrani nove generacije koji u inovativnim veganskim Licaps kapsulama, osim patentirane mješavine SkinAx² ™, sadrži i Keranat™ te druge aktivne sastojke: vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin (vitamin B7). Značajna prednost Shine On+ je činjenica da je prigodan za vegane, trudnice i dojilje, ali i osobe koje ne podnose gluten. Također, proizvod ne sadrži alergene, konzervanse i GMO.

Specifičnost formulacije Shine On+ je sinergija prirodnih i inovativnih botaničkih sastojaka te vitamina, minerala i antioksidansa koji djeluju iznutra za zdrave i lijepe nokte, gustu i sjajnu kosu te uravnotežen ten i elastičnu kožu. Redovita primjena Shine On+ štiti od negativnih učinaka starenja te održava svjež i zdrav izgled kože.


Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Almagea.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu