Karamarko kaže da Reiner ostaje HDZ-ov kandidat za šefa Sabora

Most je navodno SDP-u i HDZ-u predložio Podolnjaka za šefa Sabora

14.11.2015., Zagreb - Konferencija za medije predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka povodom teroristickih napada u Parizu odrzana je u sredisnjici stranke na Trgu zrtava fasizma. 
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je rekao da akademik Željko Reiner ostaje HDZ-ov kandidat za predsjednika Hrvatskog sabora te ocijenio da ne bi bilo dobro da se Sabor u četvrtak ne konstituira.

“Akademik Željko Reiner naš je kandidat za predsjednika Sabora, mi smo ga kandidirali i na to imamo pravo”, kazao je Karamarko novinarima nakon razgovora s čelnicima Mosta. Dodao je i da će u četvrtak ujutro na HDZ-ovu Klubu zastupnika razgovarati i o prijedlozima Mosta, ne želeći precizirati radi li se o Robertu Podolnjaku, kao kandidatu Mosta za predsjednika Sabora. “Oni (Most) su nam rekli ono što misle da bi bilo dobro i mi ćemo o tome sutra razgovarati”, naveo je.

HDZ ne želi nove izbore

“Sutra u 8.30 sati imamo sastanak Kluba zastupnika HDZ-a. Sve te probleme, Sabor i Vladu, stavljam u isti paket koji moram riješiti sa svojim kolegama iz stranke. Zbog toga ćemo ovih dana imati sastanak Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća”, rekao je Karamarko nakon dvoipolsatnih razgovora.

Karamarko smatra i da ne bi bilo dobro da se u četvrtak Sabor ne konstituira jer se gubi vrijeme. “HDZ je taj koji inzistira da ne bude novih izbora. To je 120 milijuna kuna troška ionako siromašnog državnog proračuna”, istaknuo je Karamarko.

Napominjući kako su razgovori s Mostom prošli u ugodnom tonu, Karamarko je precizirao da su, uz ostalo, razgovarali o konstituiranju Sabora te o mogućnosti stvaranja Vlade.

I čelnici stranaka na pregovorima

Iz HDZ-ove Domoljubne koalicije s Mostom su pregovarali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, međunarodni tajnik Miro Kovač, ekonomski stručnjaci Tomislav Ćorić i Goran Marić, Martin Pastuović, predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić i predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Goran Dodig.

U izaslanstvu Mosta nezavisnih lista bili su predsjednik Božo Petrov, Ivan Lovrinović, Robert Podolnjak, Ines Strenja Linić te Juro Martinović.