Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Berošev savjetnik na HRT-u: 'Nije primjereno da liječnici ovako prosvjeduju'

"Već je dugo poznata činjenica da je stanje teško i da ga treba reformirati", kazao je savjetnik Hanževački

Miroslav Hanževački, savjetnik ministra Beroša za primarnu zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravstva, nastupio je na HRT-ovom Dnevniku i komentirao današnji prosvjed liječnika iz cijele Hrvatske.

“Možemo se složiti da je situacija u zdravstvu izuzetno teška. Međutim, osobno smatram da taj način nije primjeren”, rekao je Berošev savjetnik. “Neke su činjenice ostale neizrečene, poput toga da se prošlog tjedna počelo s edukacijom 150 liječnika obiteljske medicine”.

‘Ovo su počeci reformiranja’

“Već je dugo poznata činjenica da je stanje, osobito u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, teško i da ga treba reformirati”, kazao je Hanževački. Rekao je da uskoro kreću u implementaciju Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju. “To su počeci reformiranja”, kazao je u nastupu na HRT-ovom Dnevniku.

“Primarna zaštita mora pružiti mogućnost liječniku da odabere način rada u kojemu će raditi, odnosno hoće li to biti u sklopu ustanove ili kao privatni djelatnik”, rekao je Hanževački. “S druge strane moramo naći način da ustanove osnažimo jer u postojećem zakonodavnom okviru ovakve ustanove domova zdravlja jednostavno uz mađioničarske vještine onih koji ih vode nemaju alate da privuku kolege iz bolnica, da spustimo taj sekundarni nivo u primarnu i tako riješimo ciljeve”, dodao je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više