Politika & Kriminal

Bivši HDZ-ov direktor kažnjen radom za opće dobro jer je premlatio pješaka. Žali se: 'Već sam platio visoku cijenu'

Ne smatra se krivim, uvjeravao je sud da se samo branio. Sudac je rekao da nije uvjerljiv

Ivica Modrić, HDZ-ovac i bivši član Uprave državne tvrtke Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. (HOPS) danas je nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja pješaka u Zagrebu. Sudac Marijan Bertalanič mu je tu kaznu zamijenio radom za opće dobro.

Modrić se u istrazi branio šutnjom, na početku suđenja je rekao da nije kriv, a na današnjem ročištu se prisjetio dana u kojemu je došlo do incidenta na Vrbiku. Ispričao je kako se radilo o samoobrani.

Jutarnji list javlja kako je sudac na osnovi vjerodostojnog iskaza oštećenika i očevidaca presudio kako je Modrić kriv. “Što se tiče vaše obrane, da ste oštećenom nanijeli teške ozljede u samoobrani, neuvjerljiva je te je u suprotnosti s opisom događaja oštećenika i svjedoka”, rekao je sudac.

Sudac: Modrićeva obrana nelogična

Dodao je kako nema logike da bi, nakon što je obijesnom vožnjom skoro zgazio čovjeka na zebri, u samoobrani izašao iz auta pa udario oštećenog šakom u glavu tako da mu je skoro slomio čeljust.

Sudac je rekao da logike nema ni u dijelu obrane u kojemu Modrić tvrdi da je oštećenog udario u glavu jer mu je oštetio automobil, dodavši kako bi u tom slučaju zvao policiju da utvrdi štetu. Sud mu je kao otegotnu okolnost uzeo ničim izazvanu brutalnost.

“U obrani niste iskazali ni minimum samokritičnosti, već ste se samo branili kako bi izbjegli kaznenu odgovornost”, obrazložio je sudac u presudi.

Žali se da je već platio visoku cijenu

Jutarnji javlja i kako je Modrić u svojoj obrani izrazio žaljenje pa počeo pričati o tome kako je oštećeni u medijima iznosio samo svoju stranu priče te da je on zbog toga bio medijski linčovan. Kaže i da je on već platio visoku cijenu svega jer je nakon četiri dana u firmi smijenjen s položaja.

“Završio sam u svim medijima i ovaj incident je iskonstruiran da me se makne s položaja. To što sam učinio je bilo u samoobrani. Tog dana je Paško P. očito bio nervozan, imao je loš dan, mlad je dečko i udario je moj auto. Što bi bilo da je dohvatio mene?”, požalio se Modrić.

Potom je zaključio da uopće više ne bi ni hodao zbog zdravstvenih problema koje ima. Kaže i kako je oštećeni u jednom trenutku izvadio nešto iz ruksaka te kako je on mislio da se radi o nožu ili pištolju. Ustrajao je na tome da mu je oštećeni udario auto rukom pa nasrnuo na njega.

Što se uopće dogodilo?

Inače, do incidenta je došlo 28. ožujka 2019. godine na zagrebačkom Vrbiku kada se Modrić sukobio s oštećenim koji je prelazio pješački prijelaz. Udario ga je šakom u lice i oborio na tlo.

Oštećeni je zadobio teške ozljede, a na sudu je ispričao kako je tada išao po dijete u vrtić. Kaže kako vozač nije usporio dok je on prelazio zebru nego je jače stisnuo gas te prošao kraj njega na 30 do 50 centimetara. Kaže i da je poskočio pa jagodicama desne ruke po zadnjem desnom boku dodirnuo auto.

Dodao je kako ga je Modrić pitao kome on to dira auto i dodao kako mu je dosta mladih. Nakon što mu je oštećeni opsovao, nastavio je dalje, a onda je vidio Modrića kako ide prema njemu. Udario ga je šakom u glavu, pri čemu je oštećeni zadobio teške ozljede, koje uključuju i trajno oštećenje živaca lijeve strane lica, javlja Jutarnji.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu