Politika & Kriminal

Brazilski ministar ima koronu. Dan ranije rukovao se s britanskim premijerom Johnsonom koji nije imao masku

Brazilac je navodno bio u istom hotelu s Bidenom, a nakon sastanka Johnson susreo se s američkim predsjednikom

FOTO: Screenshot Twitter

Brazilski ministar zdravstva Marcelo Queiroga pozitivan je na koronavirus i mora u izolaciju, a samo 24 sata ranije susreo se i rukovao s britanskim premijerom Borisom Johnsonom u sklopu Opće sjednice UN-a u New Yorku, javlja Guardian.

Na sastanku brazilske delegacije, predvođene predsjednikom Jairom Bolsonarom, s britanskom u ponedjeljak, Queiroga je sjedio blizu Johnsona i njegove ministrice vanjskih poslova Liz Truss, a nedugo nakon toga brazilski portal Metrópoles je javio kako Brazil ranije odlazi s UN-ove Opće sjednice zbog drugog potvrđenog slučaja zaraze u delegaciji.

Tijekom susreta Queiroga je nosio masku, ali Johnson nije.

Boravio u istom hotelu kao Biden

Nakon sastanka Queiroga je snimljen kako vulgarno gestikulira prema brazilskim prosvjednicima u New Yorku koji su prosvjedovali protiv Bolsonara i njegovog pristupa pandemiji. Bolsonaro od početka kritizira epidemiološke mjere i maske, protivi se cijepljenju i hvali lijekove nepotvrđene učinkovitosti i moguće štetnosti, što u Brazilu nazivaju “ranim liječenjem”. Isto je učinio i tijekom svog govora na Općoj sjednici UN-a.

“Ne razumijemo zašto se mnoge zemlje, kao i brojni mediji, protive ranom liječenju”, rekao je Bolsonaro u New Yorku tvrdeći da je i sam uzimao takve lijekove, a ranije je govorio kako se nije cijepio.

Queiroga je navodno boravio u istom hotelu kao i američki predsjednik Joe Biden, a navodno je bio i na sastancima s čelnikom UN-a Antoniom Guterresom i poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom. Dan nakon sastanka Brazilaca i Britanaca Johnson se susreo s Bidenom u Bijeloj kući i prema fotografijama obojica su nosili maske.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu