Capak danas: ‘Ni ako je Đoković pozitivan, premijer ne mora u izolaciju. Nisu imali bliski kontakt’

Šef HZJZ-a gostovao je u Novom danu N1 televizije

ZADNJA IZMJENA: lip 23, 2020
Foto: Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ
Što se upravo događa s koronavirusom:

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak danas je bio gost Novog dana N1 televizije. Govorio je, očekivano, o zadarskom turniru zbog kojeg je nastao kaos s koronom uoči sezone. “Ako je Đoković pozitivan, to će dodatno zakomplicirati situaciju”, kazao je i dodao da svejedno, ni u slučaju da je slavni tenisač uistinu zaražen, premijer Plenković ne mora u izolaciju.

“Nije bilo fizičkog kontakta. Dodir šakama se ne smatra bliskim kontaktom. Dakle, naš premijer nije ostvario bliski kontakt s Novakom Đokovićem, i ako on i jest pozitivan, premijer ne mora u samoizolaciju”, rekao je Capak.

‘Što ako kihnete u lopticu’

Ovih se dana, nakon ekscesa na turniru u Zadru, ponovno govori o njegovoj izjavi o tenisu od prije nekoliko mjeseci. “Možemo puno diskutirati, je li tenis beskontaktni sport? Ako vi bacite lopticu ispred svojih usta i kihnete i nakon toga je udarite reketom, pa je potom uzme ovaj drugi i primi u ruku i istu tu lopticu servira i baci ju ispred svojih usta…. Tu isto treba vidjeti postoje li tu neki epidemiološki aspekti o kojima se može diskutirati i obuhvatiti nekim mjerama”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program