Čovjek koji je ubio Miloševićevu baku dobio je 7,5 godina zatvora. Tuđman ga je pomilovao pa je izašao za 3,5

SDSS-ovac je danas prvi put ispričao svoju obiteljsku tragediju

ZADNJA IZMJENA: kol 1, 2020

Potpredsjednik Vlade, SDSS-ovac Boris Milošević, jutros je u emotivnom istupu na svom Facebooku objasnio zašto će ići na proslavu Oluje u Knin. U objavi koju je naslovio “Priča jednog Srbina i Hrvatske” napisao je, među ostalim, kako mu nije bilo lako donijeti tu odluku i zbog privatne tragedije.

Ispričao je priču o svojoj baki Dari Milošević koja nije htjela napuštati svoju kuću nakon Oluje, a onda je 7. rujna 1995. ubijena u selu Bribirske Mostine. “Sedmog rujna kasno popodne nazvala me sestra. Išla je s ćaćom obići babu. Našli su je mrtvu, bila je ubijena vatrenim oružjem iz neposredne blizine”, napisao je Milošević.

Ubojica je, kaže, pronađen slučajno zbog vlastitog bahaćenja, smatrajući da nitko neće istraživati ubojstvo „četnikuše“, kako je sam rekao. “Osuđen je na 7,5 godina, da bi izašao za 3,5 godine, nakon što je dobio predsjednikovo pomilovanje”, napisao je Milošević, ali nije detaljizirao o kome se radi niti koji ga je predsjednik pomilovao.

Tuđman ga je pomilovao

No, Novosti su doznale i taj detalj. Kako pišu, njen ubojica je razvojačeni pripadnik 15. domobranske pukovnije Veselko Bilić. U siječnju 1996. osuđen je na osam godina zatvora.

Vrhovni sud mu je zatim smanjio na sedam i pol godina, no Bilić je na kraju iz zatvora izašao za tri i pol godine. Naime, u svibnju 1998. predsjednik Franjo Tuđman mu je ukazom smanjio kaznu za dvije godine, a poslije toga mu je ona još ublažena zbog dobrog vladanja i zdravstvenih problema.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program