Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Detalji tragedije na A1: poginuo Slovak, policija otkrila kako je došlo do teške prometne nesreće

Uz jednu poginulu osobu, ozlijeđeno je još njih sedam. Policija za izazivanje nesreće sumnjiči vozača iz Slovenije

04.08.2022.,  Novgrad na Dobri - Oko 10.30 sati kod cvora Novigrad na Dobri na autocesti A1 u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreca u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila, slovackih, slovenskih i srpskih registarskih oznaka. Smrtno je stradala jedna osoba, a vise osoba prevezeno je u OB Karlovac. Zbog prometne nesrece nastala je kolona od desetak kilometara. Policijski ocevid na mjestu nesrece. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Završio je očevid trostrukog sudara na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u kojoj je poginuo 46-godišnji, a sedam je osoba ozlijeđeno te je poznato da se za izazivanje nesreće sumnjiči vozača slovenske registracije.

Kako je Hini rekao zamjenik županijske državne odvjetnice Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije bit će karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće iz nehaja i to nesreće sa smrtno stradalom osobom te s velikom materijalnom štetom.

“Prve informacije s očevida ukazuju na nepropisno mijenjanje prometne trake na autocesti, no kao i u svakom drugom takvom predmetu, pričekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljnjem tijeku naložena i prometna vještačena, kao obdukcija tijela preminule osobe”, rekao je Kolaković.

Ozlijeđeni ne moraju ostati u bolnici

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka bilo je po više osoba, ali nitko od sedmero ozlijeđenih, kako je rekao dežurni kirurg Suad Crnica, nije teško ozlijeđen, odnosno “nitko od njih neće biti hospitaliziran”.

Nesreća se dogodila jutros u 10,30 sati na 51. kilometru autoceste kod čvora Novigrad na Dobri. Promet je od 10.30 do 13.25 bio u smjeru Zagreba u potpunom prekidu, potom su se uz posebnu regulaciju vozila propuštala jednim kolničkim trakom. Od 14.20 sati promet je otvoren u oba smjera.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više