Politika & Kriminal

Doznajemo: Bomba u Laništu postavljena je pred stanom optuženog za veliki narko biznis, ozlijeđena mu je supruga

Tomislav Sučić optužen je osim za šverc droge i za palež automobila pravosudnom policajcu

Eksplozivna naprava koja je jutros oko 2.30 sati aktivirana u zagrebačkom Laništu bila je, kako neslužbeno doznajemo, postavljena pred stanom u vlasništvu Tomislava Sučića (37), jednog od uhićenih u velikoj policijskoj akciji Tebra. U eksploziji je lakše, kako smo saznali, ozlijeđena Sučićeva supruga.

On je pak u istražnom zatvoru završio u srpnju 2019. kada je operacija Tebra finalizirana. Prijetnje, kako nam kažu osobe bliske Sučiću i njegovoj obitelji nisu prijavljivali. Telegram je prvi jutros javio da se sumnja da je riječ o eksploziji povezanoj s krim-miljeom.

Šverc, palež, premlaćivanja…

Inače, Sučić je optužen zajedno s još 18 okrivljenika koje se povezuje sa švercom droge, paležom automobila, protupravnom naplatom…. Sučić je, sumnja USKOK, predvodio ovu skupinu zajedno s Tomislavom Sabljom. Policija ih je raskrinkala prisluškujući ih i snimajući ih ‘bubama’ postavljenima u vozilima.

Prema optužnici koja još nije potvrđena Sabljo i njegovi ljudi su od svibnja 2016. nabavljali u Albaniji i Crnoj Gori marihuanu. Skladištili su ju u BiH, a zatim su ju uz pomoć jedne policijske službenice švercali u Hrvatsku.

Tereti ih se da su prokrijumčarili u Hrvatsku najmanje 15,7 tona marihuane te 1,3 kilograma kokaina, ostvarivši pritom ilegalnu zaradu od najmanje 84,6 milijuna kuna.

Dinamovci su im bili na piku

U drugom dijelu optužnice koji se odnosi na paljenje automobila u Zagrebu i planiranje premlaćivanja, Sablje ljude USKOK tereti da su zapalili VW Golf tadašnjeg šefa sigurnosti u Dinamu Krešimira Antolića. Bilo je to 6. prosinca 2017. oko 5.30 sati na parkiralištu u Rujanskoj ulici na zagrebačkim Vrbanima.

Sumnja se da oni stoje i iza paleža još tri automobila i to u vlasnika jedne diskoteke, jednog poduzetnika i jednog pravosudnog policajca. Taj pravosudni policajac se ranije navodno zamjerio upravo Sučiću jer mu, tijekom boravka u Remetincu, nije dopustio susret s djetetom. Sada Sučić s partnericom koja je ozlijeđena ima dvoje djece.

Sabljina grupa optužena je i za planiranje napada na Igora Kodžomana, tadašnjeg predsjednika uprave GNK Dinamo.

Što sve posjeduje Sučić?

Inače, u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija tri stana su u vlasništvu Sučićevih. Dva, koja je USKOK blokirao na početku procesa, glase na njegovu partnericu, a jedan na majku.

Ukupno je, kako je ranije javio Jutarnji list, Sučiću blokirana imovina vrijedna oko 4,5 milijuna kuna. Riječ je o dva Audija, A4 i Q5, vrijedna ukupno oko 200.000 kuna, BMW-u 740 D xDrive, vrijednom 850.000 kuna te gliseru Stingray dužine 6,9 metara i nizu nekretnina. Stanovi na Laništu vrijedni su oko 1,2 milijuna kuna, a pod blokadom je i još jedan manji stan u Zagrebu. Pod blokadom su mu i apartman na Rabu te zemljišta u Zagrebu i kod Šibenika.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu