Politika & Kriminal

Državni HDZ maknuo aferičnog Kujundžića, lokalni mu sad daje nagradu Grada Imotskog. Iz drugog pokušaja

Nagradu su mu pokušali dodijeliti i prošle godine, kada je zbog brojnih afera koje je otkrio Telegram morao otići iz Plenkovićeve vlade

Zagreb: 118. sjednica Vlade RH 11.10.2018., Zagreb - Vlada RH je na svojoj 118. sjednici, uz ostalo, raspravljala o dopuni Odluke o zabrani novog zaposljavanja sluzbenika i namjestenika u javnim sluzbama. Milan Kujundzic. 

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić dobit će ovogodišnju Nagradu Grada Imotskog. Odlučeno je tako jučer na sjednici imotskog Gradskog vijeća, javlja Radio Imotski. Većinu u tamošnjem gradskom vijeću ima HDZ, a sa jučerašnje sjednice izostala su dva vijećnika iz redova oporbe.

Iako je Kujundžić početkom 2020. godine morao otići iz Vlade Andreja Plenkovića zbog niza Telegramovih otkrića o netransparentnosti njegove imovine, to nije pokolebalo imotsko gradsko vijeće da nagradi Kujundžića. Istu su mu nagradu pokušali dodijeliti i prošle godine, u kojoj je zbog afera morao otići iz Vlade, no imotskoj vladajućoj većini tada to nije pošlo za rukom.

Pokušali ga nagraditi prošle godine

U prošlogodišnjem prijedlogu, vladajući u Imotskom Kujundžića su predložili za Nagradu Grada Imotskog “jer je za vrijeme svog mandata nastojao i uspio poboljšati zdravstvenu i palijativnu skrb na području Grada Imotskoga i cijele Imotske krajine”. Prema tadašnjem zapisu Radio Imotskog, oko tog se prijedloga na Gradskome vijeću povela žustra rasprava.

Vladajući su, zabilježio je Radio Imotski, prošle godine opravdavali svoj prijedlog za nagradu Kujundžiću projektima na području grada i krajine “u kojima je Kujundžić sudjelovao i bio ključan”, a to su otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje ‘Slava raškaj’ na Kamenmostu, otvaranje Stacionara za palijativnu skrb u Domu zdravlja, izgradnja parkirališta kod Doma zdravlja. Najznačajnijim projektom, za koji su tvrdili da je Kujundžić najzaslužniji, isticali su otvaranje Dnevne bolnice u Zagvozdu.

Opozicija srušila prošlogodišnji prijedlog

“Opozicija se žestoko usprotivila dodjeli nagrade grada Kujundžiću uz obrazloženje da on nije ništa napravio za građene Grada Imotskoga i da mu nagrade trebaju dati okolna sela, a ne grad. Obzirom da vladajući nisu imali većinu, opozicija se izborila da prof. Kujundžić ne dobije ovo priznanje”, prenio je Radio Imotski. Ove godine, nagrada će iz drugog pokušaja očito biti dodijeljena bivšem ministru.

Nagrada Grada Imotskog dodjeljuje se za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje gospodarstva, obrazovanja i znanosti, kulture, sporta, zdravstva i socijalne skrbu, od posebnog značaja za Grad Imotski. Općenito, javna priznanja Imotskog su, kako stoji u dokumentima na stranicama grada, iskazi javne pohvale i počasti osobama zaslužnim za razvoj i jačanje značaja i ugleda Grada Imotskog u zemlji i svijetu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu