Politika & Kriminal

Ekipa iz Dumovca je imala prilično lud dan: iz jednog ministarstva su spasili cijelu koloniju šišmiša

Iza klima uređaja u dvorani za sastanke vješto su se skrivala i uživala čak 33 šišmiša

FOTO: Screenshot / Facebook Dumovec

Azil Dumovec na svojoj Facebook stranici podijelio je nesvakidašnju vijest. Naime, oni su iz prostorija Ministarstva poljoprivrede u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici morali iseliti čitavu koloniju šišmiša.

Uz naslov “Pogodite tko je upao na sastanak u Ministarstvo poljoprivrede!” u objavi pojašnjavaju kako su na intervenciju došli na poziv Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, koja se također nalazi u prostorjima Ministarstva poljoprivrede.

“U dvorani za sastanke Ministarstva imali smo što vidjeti! Iza klima uređaja bila je kolonija šišmiša! Većinu smo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji. Spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju vješto su koristili kako bi se nožicama zakvačili što dalje od kolega iz naše terenske ekipe. Kad smo i odbjegle ulovili, prebrojali smo čak 33 šišmiša!”, napisali su iz Azila Dumovec u objavi.


Objavili su i video puštanja šišmiša

Dodali su i kako im je jedna ženka djelovala ‘sumnjivo’, pa su je prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Ostale su pustili u prirodu.

Kako je to puštanje izgledalo na Bundeku možete vidjeti u ovom videu:

Šišmiš iz Ministarstva poljoprivrede

Šišmišići, sretno!Na Bundeku smo u prirodu pustili 32 šišmiša koja smo preuzeli u Ministarstvo poljoprivrede.Jednu smo ženkicu ostavili na pregledu kod veterinara oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba.

Posted by Azil Dumovec on Tuesday, September 14, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu