Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

FBI izdao nalog za uhićenjem dečka Gabby Petito, 22-godišnje djevojke čije je ubojstvo i dalje misterij

Nalog za uhićenjem je izdan zbog nezakonitog korištenja tuđe kartice tekućeg računa, nakon što je Gabby nestala

FOTO: Screenshot YouTube

FBI je izdao nalog za uhićenjem Briana Laundrija, dečka Gabby Petito, ubijene 22-godišnjakinje čije je tijelo pronađeno u Nacionalnom parku u Wyomingu u nedjelju nakon što je njezin nestanak izazvao veliku pozornost američke javnosti. Policija trenutno traga za Laundrijem u močvarnom području u Floridi, prenosi BBC.

Iako je pod sumnjom za ubojstvo Petito, Laundrie nije optužen za to i nalog za uhićenjem je izdan zbog nezakonitog korištenja kartice tekućeg računa. Navode kako je podigao više od 1000 dolara s tuđeg računa u razdoblju kada je Petito nestala. FBI nije naveo o čijem je računu riječ.

“Ovaj nalog omogućuje policijskim službenicima da uhite gospodina Laundrieja, dok FBI i naši partneri diljem zemlje i dalje istražuju činjenice i okolnosti ubojstva Gabby Petito”, rekao je agent FBI-a Michael Schneider. Laundrijev odvjetnik Steve Bertolino za Fox News je naglasio kako je po njegovim saznanjima nalog za uhićenje povezan s Laundrijevim aktivnostima nakon smrti Petito, a ne s njezinim ubojstvom.

Istražitelji pretraživali dom Laundrijeve obitelji

Laundrie se 1. rujna vratio bez Petito sa zajedničkog puta, a po povratku je odbio razgovarati s policijom nakon što je Petito njezina obitelj prijavila nestalom 10. rujna. Obitelj Briana Laundrija je policiji i FBI-u rekla da su ga zadnji put vidjeli 14. rujna, pa je za njim pokrenuta potraga.

Međutim, park, u koji je navodno otišao planinariti, je prostran i s puno močvarnih dijelova što otežava potragu policije. Ranije ovog tjedna istražitelji su pretraživali dom Laundrijeve obitelji.

Činjenice oko nestanka Petita i dalje su nejasne, a dva tjedna prije njezinog posljednjeg kontakta s obitelji, sredinom kolovoza, policajci u saveznoj državi Utah intervenirali su nakon dojave o mogućem obiteljskom nasilju, a sve nakon svađe Petito i Laundrieja. Objavili su snimku na kojoj se uplakana Petito požalila na sve učestalije svađe s dečkom, a izrazila je i zabrinutost za svoje mentalno zdravlje.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu