General Gotovina u Kninu: ‘Prošlo je puno od rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro’

Milanović je u Kninu dodijelio odlikovanja vojnim zapovjednicima

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020

Večeras u 20 sati počeo je svečani prijam koji je za ratne zapovjednike priredio predsjednik države i vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH Zoran Milanović.

Predsjednik je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga.

Uručio je i odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Gotovina održao kratak govor

Na prijemu je bio i umirovljeni general Ante Gotovina koji je održao kratki govor.

“Sretan sam što smo svi zajedno u Kninu na ovoj tvrđavi u predvečerje velike obljetnice koja nas vraća u ono vrijeme podsjeća na sve naše ljude. Puno je vremena prošlo od završeta rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravdeno. Hvala na odlukama o dodjeli visokih odličja časnicima i zapovjednicima”, rekao je Gotovina.

“Dragi prijatelji, svojom hrabrošću i nesebičnim zauzimanjem za domovinu u ono za naš narod sudbonosno vrijeme, zajedništvom svih nas, izgradili smo hrvatsku vojsku spremnu i sposobnu obraniti se, okončati nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir”, rekao je Gotovina.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program