Gospodin Maras zbilja ne razumije; s presice je izbacio HRT-ove novinare jer misli da je to bojkot

Šef zagrebačkog SDP-a evidentno je malo pomiješao bojkot i cenzuru

ZADNJA IZMJENA: velj 25, 2019

Šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras sazvao je danas konferenciju za medije na temu “Nalazi li se Grad Zagreb pred blokadom i kako se Grad Zagreb odnosi prema svojoj imovini”. A onda je, kako bi valjda pokazao da se pridržava odluke stranke da bojkotira HRT do velikog prosvjeda, koji organizira Hrvatsko novinarsko društvo, odlučio s presice izbaciti HRT-ove novinare.

Još se na početku presice ispričao i rekao kako ne voli takve sitaucije. “Nije do vas osobno, ja se ispričavam, ali priključili smo se bojkotu HRT-a. Mi smo se jednostavno priključili akciji HND-a koja traje do subote 02. ožujka, do tada ne dajemo izjave za HRT. Time protestiramo protiv, po nama, najgoreg javnog servisa u Europi”, rekao je Maras.

Ne razumije razliku između bojkota i cenzure

Gospodin Maras, dakle, evidentno ne razumije razliku između bojkota i cenzure. SDP priključio bojkotu HRT-a, odnosno odlučili su da njihovi političari neće gostovati na javnoj televiziji ni radiju.

No, Maras je danas odlučio onemogućiti novinarima da rade svoj posao. Ipak, on evidentno u tome ne vidi problem pa je rekao kako to “nema veze s konkretnim kolegama koji rade na HRT-u i da ih ima puno koji profesionalno rade svoj posao”.

“Nažalost, ima ih 32 koji su tuženi od strane HRT-a, to je čin solidarnosti s vama javnim djeltatnicima koji prenosite informacije i to je čin protesta protiv takvog HTV-a… Mislim da SDP kao stranka, velika hrvatska stranka koja zastupa interese građana, mora reagirati, to je primjereno i ispravno. Pozivam sve velike stranke da naprave isto, bilo bi dobro da se i HDZ ponaša na ovakav način, ali očito njima odgovara ovakav HTV pa to neće napraviti. To je jedini razlog zašto smo se odlučili za ovakvu gestu”, rekao je Maras.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program