Gradonačelnici Grgić i Barišić dobili po mjesec dana istražnog zatvora

Sud je procijenio da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela

ZADNJA IZMJENA: ruj 19, 2020
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor za Vinka Grgića i Dražena Barišića, javlja reporterka Telegrama Ana Raić Knežević. Zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Kako doznaje Telegram, svjedoka je oko 120.

SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Grgić doveden je na ispitivanje u Uskok jutros oko 10.30 sati. Manje od sat vremena nakon njega stigao je saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Obojica tvrde da su nevini

Obojica su tijekom dana ispitana u prostorijama Uskoka, nakon čega su izjave medijima dali njihovi odvjetnici. Zoran Mataić, zatupnik SDP-ovca Grgića, potvrdio je kako gradonačelnik Nove Gradiške poznaje Krešu Peteka, od kojeg je navodno primio mito, ali kako ni u jednom trenutku nije čuo da bi se izustila ponuda o sto tisuća kuna i da bi bila prihvaćena.

“Stavlja se na teret jedan koruptivni dogovor gdje je obećano 100 tisuća kuna za prilagođavanje uvjeta natječaja koje negiramo, a negiramo i prilagođavanje uvjeta”, rekao je Mataić, dodavši da bi Grgić mogao podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika.

Barišić odbacuje sve optužbe, kazao je njegov odvjetnik Igor Cišper danas novinarima. “Naravno da je poricao i kaže da nikada nije poduzimao nikakve radnje da bi konkretna privatna firma dobila poslove u Velikoj Gorici”, istaknuo je. I Barišić priznaje kontakte s Petekom, ali tvrdi da su bili nevini, kazao njegov odvjetnik, dodavši kako gradonačelnik Velike Gorice ne razmišlja o podnošenju ostavke.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2144 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program