Politika & Kriminal

Gradonačelnik Kutine izašao iz HDZ-a: 'Stranka se zbog ove situacije povlači kroz blato'

Kaže da je odlučan preko institucija ukloniti sumnje u svoju odgovornost

08.09.2021., Kutina - Kutinski gradonacelik Zlatko Babic odrzao je konferenciju za medije vezanu uz posljednja dogadjanja u tvrtki Eko Moslavina.
Photo: Nikola Cutk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutk/PIXSELL

HDZ-ov gradonačelnik Kutine Zlatko Babić objavio je na svojem Facebooku kako izlazi iz te stranke. U statusu koji prenosimo u cijelosti Babić je napisao da se HDZ, kojemu je pristupio 1989., sada zbog situacije u Kutini provlači po blatu, pa je odlučio iščlaniti se.

S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u “baraci” u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.

Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana. Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane”, poručio je Babić.

S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u “baraci” u Zagrebu povlači kroz blato zbog…

Posted by Zlatko Babić-gradonačelnik Kutine on Friday, September 17, 2021

Novinari otkrili niz snimki

Podsjetimo, portal 24 sata je objavio niz snimki Babića koji je optužen da je sudjelovao u kupovini gradskih vijećnika. U jednoj snimci nezavisni gradski vijećnik Dražen Kinderman otvoreno priznaje da je s gradonačelnikom Babićem dogovorio zapošljavanje svoga sina u zamjenu za glas u vijeću.

Osim Kindermana, i vijećnik Darko Kousek je priznao da mu je, u dogovoru s Babićem, dvaput podignuta plaća za glas na vijeću. Uz sve to, HSLS-ov predsjednik gradskog vijeća Davor Kljakić, Babićev koalicijski partner, naređuje Adrijani Cvrtili da na poslu zadržava ljude podobne gradskoj koaliciji HDZ-a i HSLS-a.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu