HDZ-ova vijećnica koja je brojala vrbe za Srbe izbačena je iz stranke

Ivona Milinović ranije je podnijela ostavku na mjesto predsjednice Odbora za manjine

ZADNJA IZMJENA: pro 8, 2019

Časni sud primorsko-goranskog HDZ-a jednoglasno je iz stranke isključio gradsku vijećnicu i bivšu predsjednice Odbora za manjine u Gradskom vijeću Grada Rijeke Ivonu Milinović. Milinović je izbačena iz HDZ-a zbog svog skandaloznog istupa u emisiji “Podcast Velebit” kada je brojala vrbe za Srbe.

Milinović je ranije podnijela ostavku u Odboru za manjine, rekavši kako “kontekst nije izgovor za izgovorenu riječ” te da preuzima odgovornost za svoju izjavu. Milinović se zbog izjave o Srbima i vrbama istoga dana ispričala hrvatskoj javnosti, a incident je pokušala objasniti tvrdeći da je namjeravala osuditi šovinističko ponašanje dijela Torcide. Od njezine izjave odmah se ogradio riječki HDZ.

‘Rijeci ne trebaju vrbe’

Ivona Milinović je u “Podcastu Velebit”, gostujući kod Marka Juriča, iznijela niz kontroverznih izjava vezanih uz srpsku nacionalnu manjinu. Komentirajući stihove Torcidine pjesme s posljednje utakmice protiv HNK Rijeke na Rujevici – “Šugava Rijeko, smrdljivi grade/Pobit ću pola tvoje Armade/Šugava Rijeko puna si Srba/Ne brini, Rijeko, ima još vrba”, rekla je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali da time Torcida čini štetu Hrvatskoj.

“Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače, ‘evo su Hrvati fašisti’. Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40”, rekla je Ivona Milinović u “Podcastu Velebit”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program