Politika & Kriminal

Inpekcija utvrdila da liječnici splitskog KBC-a nisu primali mito. Tomasović kaže da je sve namještaljka

Ministar Varga kazao je i kako je medicinska skrb u KBC Split na visokoj razini

Inspekcija Ministarstva zdravlja nije u splitskom KBC-u pronašla dokaze kojim bi potvrdila sumnju da su doktori Hrvoje Tomasović i Ivana Rosenzweig uzimali mito o pacijentima, javlja 24 sata.

Riječ je o objavljenoj navodnoj komunikaciji putem Facebooka u kojoj se dvoje liječnika splitskog KBC-a dogovaraju o uzimanju i podijeli mita od pacijenata.

Tomasović smatra da je sve namještaljka. “‘Ne treba biti inspektor da se shvati kako je ovo namještaljka i to najgore vrste koja je napravljena u mojoj bolnici. Sumnjam na tri osobe, jedna je to sigurno napravila”, rekao je za HRT.

Varga kaže da inspekcija radi svoj posao

Na pitanje što će sada napraviti odgovorio je. “‘Što mogu napraviti. To je kao da na Rivi baciš jastuk pun perja i tko će to pokupiti – tužit ću sve”.

Ministar zdravlja Siniša Varga rekao je u petak u Vukovaru da je medicinska skrb u splitskom KBC-u na visokoj razini, da ta bolnica ima odlične medicinske stručnjake, a što se tiče navoda iz anonimne prijave o sukobu interesa i korupciji u toj zdravstvenoj ustanovi, inspekcija radi svoj posao i javnost će, kazao je, o njenim nalazima biti obaviještena.

KBC Split je jedna od državnih bolnica u koju se puno uzdamo kada je u pitanju izliječenje pacijenata, skraćene su i liste čekanja, a kada je riječ o posljednjim događanjima, zdravstvena inspekcija u KBC-u Spliti odrađuje svoj posao. Oni su autonomni od ureda ministra zdavlja i javnost će o njezinom nalazu biti obavještena,” kazao Varga odgovarajući na pitanja novinara.

Na inzistiranje novinara o njegovom osobnom stavu o događanjima u KBC-u Split, Varga je ocjenio kako se nalazimo u “specifičnom političkom razdoblju” u Republici Hrvatskoj i rekao da ne bi htio ni u koga uperiti prst.

Ministarstvo zdravlja poslalo inspekciju

“Činjenica je da je sada osjetljiv trenutak da se ovakve stvari dešavaju u državnim bolnicama. Apeliram na sve da se držimo hladne glave i da nam u fokusu budu pacijenti i njihovi interesi”, poručio je Varga, koji je u Vukovaru bio nazočan konferenciji o nacionalnim preventivnim programima.

Ministarstvo zdravlja poslalo je u KBC Split inspekciju radi provjere navoda o pogodovanju i sukobu interesa u nabavi iz anonimnog dopisa. Tu zdravstvenu ustanovu nedavno je potresla i afera vezana uz navodnu Facebook prepisku dvoje splitskih liječnika koji su se, prema tvrdnjama pojedinih medija, putem Facebooka dogovarali o uzimanju mita od pacijenata.

Nastavite čitati