Index je objavio prepisku liječnika splitskog KBC-a koji ugovaraju mito: Karcinome šalji meni, novac dijelimo

"Budi diskretan jer ne želim DORH na leđima", kazao je doktor kolegici

ZADNJA IZMJENA: stu 27, 2015
Foto: PIXSELL

“Budi diskretan jer ne želim DORH na leđima”, napisala je doktorica Ivana Rosenzweig Jukić 28. rujna svom kolegi Hrvoju Tomasoviću.

“Ma ne pitam ja. Ako daju samo ok, ako ne ništa”, odgovorio joj je dr. Hrvoje Tomasović minutu kasnije, počinje portal Index priču o lječnicima splitskog Kliničkog bolničkog centra koji dogovaraju kako će uzeti mito od pacijenata koje si međusobno šalju.

U porukama se, kako piše Index koji je objavio i njihovu prepisku, hvale mesom po koje moraju požuriti i punim prtljažnicima pića, ogovaraju kolege iz bolnice, te se žale kako ne mogu živjeti od plaće. Index piše kako je kopiju prepiske dobio od osobe koja je imala pristup ovoj komunikaciji dvaju doktora.

“Samo meni, ništa ovoj stoci”

Tomasoviću bi dovoljno bilo 50 tisuća kuna mjesečno. S obzirom da ima manje mora prodati brod i nekretnine koje nitko ne želi kupiti. Rosenzweig kaže da bi njoj bilo dosta 20 tisuća kuna. Sretna je što je došla raditi u splitsku bolnicu jer tamo “ljudi imaju novce od turizma”.

Tomasović je Rosenzweig rekao: “Malo mi šalji pacijente. Samo meni, ništa ovoj stoci”. “Ako tko dođe, dobiješ tal”, reako joj je Tomasović, a ona mu je odgovorila “”Al’ ne mogu ti garantirati da će ti se zahvaliti. Kužiš”.

“Netko ništa, netko 100 do 300”, rekao je Tomasović na pitanje Rosenzweig kolikim se iznosom pacijenti zahvaljuju. “Karcinome ne daj nikome. Mene zovi”, rekao je Tomasović.

Priprema terena

“Ja ću te ishvaliti i pripremiti teren, a ti budi korektan za podjelu”, napisala je svom kolegi Rosenzweig, a on joj je odgovorio: “Za to ne brini. Nema zajeba ako daju”.

Dogovorili su kako će mito dijeliti pola pola, a Rosenzweig se zanimala koliko od pacijenata mjesečno dobije Tomasović. “Od ništa do 500”, odgovorio joj je, kaže kako “nema pravila” i kako je bilo par mjeseci ništa pa onda 2000 u mjesec.

Liječnica priča kako im mesari besplatno napune pun gepek auta. “Još ću ti jednog poslati u ponedjeljak. Novce imaju. Ja ću ih pripremiti”, kaže doktorica, a njen kolega joj odgovara: “Gle ja sam poznat po tome da nema zajeba! Objasni da ću ih ubaciti preko reda! Ja inače upisujem za 3 mjesec sljedeće godine”.

Konkretan slučaj

Dogovorili su i konkretnog pacijenta kojeg su međusobno slali. “Ako što daju dobiješ. Ili im možeš ti uzeti lovu ako oćeš. Ovo je samo na bazi njihove volje. Ja se ne usudim pitat”, rekao je Tomasović.

Na kraju dogovaraju kako će komunicirati preko Viber jer je preko njega sve najsigurnije, te kako će prepisku na Facebooku izbrisati.

Filip Raunić
Novinar
1266 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program