Politika & Kriminal

Identificirana žena pronađena na Krku. Slovakinja je, zove se Daniela?

Policija je potvrdila Telegramu da su gotovi s identifikacijom

FOTO: Total Croatia News/Nina Smidt

Policija je gotova s postupkom identifikacije nepoznate žene pronađene na teško pristupačnom terenu na otoku Krka koja se ne može sjetiti svog identiteta, neslužbeno doznaje Telegram. Prema posljednjim informacijama najvjerojatnije se radi o Slovakinji, međutim, postoji više osoba s istim imenom i prezimenom i čeka se konačna potvrda.

U međuvremenu se portalu Total Croatia News javila Nina Smidt iz Los Angelesa koja tvrdi da je pronađena žena Slovakinja Daniela A., a s kojom je radila u tvrtki u Los Angelesu 2015. Navodi kako ju je jako dobro poznavala, ali da se s njom nije vidjela niti čula od 2015., kada se Daniela preselila u Irsku. Istaknula je kako ju je njezina tvrtka zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Smidt (@ninasmidt)

Javile se dvije žene iz SAD-a koje je poznaju

“Daniela je često bila u skloništima za žene. Rekla nam je da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje. Čim sam vidjela njezinu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama. Daniela je doživjela teška vremena i nije imala sreće. Ali bila je stvarno dobar radnik, pametna i ima divno srce”, ispričala je Smidt.

Portalu Total Croatia News javila se i još jedna žena iz SAD-a Laura Nowak, koja također tvrdi da se radi o Danieli A. Hrvatskoj policiji je proslijedila fotografije iz 2014. koje je pronašla na stranicama jedne kompanije. Nowak inače vodi grupu na Facebooku koja pomaže ljudima da stupe u kontakt s izgubljenim članovima obitelji te da je koristila programe za prepoznavanje lica, a potom provjeravala društvene mreže, sve dok nije pronašla nekog tko je sličan osobi s policijske fotografije.

Brojni svjetski mediji, poput Guardiana i CNN-a, raspisali su se o slučaju misteriozne žene koja je pronađena na Krku u nedjelju 12. rujna. Policija je navela kako je u dobi od oko 60 godina te da je u trenutku pronalaska bila odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir roze boje.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu